Haberler

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Yeşil: "Fuarların Getirdiği En Büyük Fayda Ön Yargıları...

YÖREX 2016 Fuarına katılan Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, insanların ancak gezip gördükçe birbirlerinin kültürünü yaşayış biçimini yakından algıladığını ve bu nedenle fuarların en büyük faydasının ön yargıları yıkmak olduğunu söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteği ile Antalya Ticaret Borası (ATB) tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı Yörex 116 oda ve borsa, 13 kalkınma ajansı,200 firmanın katılımıyla 70 ilin yöresel ürünlerin tanıtımı tüm hızıyla devam ediyor.

Bu yıl Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası (DTSO),Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle kurulan Diyarbakır Standı ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Ziyaretçileri kent adına ağırlayan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar ile Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır'ın sadece yöresel tatlarıyla değil tarihi dokusuyla bir medeniyetler şehri olduğunu söylediler.

Diyarbakır Kadayıfçısı Hacı Levent, TÜRSAB Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Kuyumcular Odası, Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Diyarbakır Peynircisi Uğurcan Peynircilik, Diyarbakır Mervani Dibek Kahvecisi ürünlerinin yer aldığı Diyarbakır standında DTB VE DTSO yöneticileri tarafından ikramlarda bulunuldu.

Diyarbakır'ı temsilen standa bulunan DTSO Başkanı Ahmet Sayar ile DTB Başkanı Engin Yeşil fuarın ikinci gününde fuara katılan 70 ilin stantlarını tek tek gezerek Diyarbakır Ticaret Borsası tarafından hazırlanan "Medeniyetler Şehri Diyarbakır" ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan Diyarbakır Prestij Kataloğu'nu dağıtıp kentin tanıtımını gerçekleştirdiler.

Yapılan ziyaretlerde konuşan Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, "İnsanlar gezip gördükçe ancak bir birlerinin kültürünü yaşayış biçimini yakından algılıyor. Bu nedenle fuarların getirdiği en büyük fayda ön yargıları yıkmasıdır" dedi.

DTB Başkanı Yeşil, "İnsanların en büyük zenginliği yöresel olan zenginlikleridir. Türkiye'nin her ilinin, her ilçesinin kendi yöresine ait meşhur ürünleri var. Ama bunları markalaştıramayınca maalesef yurt dışına kaptırıyoruz ve zenginliğe dönüştüremiyoruz. Zenginliğe dönüştürmemiz için kendi yöresel ürünlerimizi marka haline getirmemiz lazım" dedi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar ise bu tür fuarların Diyarbakır'ın kültürel ve tarihsel değerlerinin yanında yöresel ürünlerinin tanıtımı ve markalaşması açısından çok önemli olduğunu söyledi. DTSO Başkanı Sayar, ürünlerin tanıtımı, markalaşmaya katkısı, bilinirlik ağının gelişmesi, yeni müşteri ağının oluşturmasının yanında fuarlar, farklı kültürden insanları bir araya getirmesi, bunlar arasında iletişim kurulmasına ve kültürel paylaşımlar gerçekleştirilmesine katkı sunmaktadır. Bizler de ürünlerimizin tanıtımı yanında ilimizin zengin kültürünü, standımıza gelen konuklara ve ziyaret ettiğimiz illerin stantlarında paylaştık. Bu iletişim kentler arasında gerek ekonomik gerekse de sosyal ilişkilerin gelişmesine olumlu katkılar sunmaktadır.Bizler de buna katkı sunan organizasyonlar içinde olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye seyahat Acentaları Birliği Diyarbakır Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akyıl ise Diyarbakır, tarihi ve kültürel güzellikleri ile önemli turizm potansiyelini içinde barındırıyor. Eşi benzeri olmayan Diyarbakır, edebiyat, medeniyet, inanç, şiir, tarih, kültür, sevgi ve kendine has yöresel lezzetleri ile herkesin gelip görmesi gerektiği bir kenttir" dedi.

Antalyalı kadınlara kadayıf tarifi

Öte yandan, Diyarbakır standında kadayıf üretimi yapıp ziyaretçilere ikram eden Hacı Levent Kadayıfçısı fuara katılan kadınlara kadayıf yapımı ile ilgili bilgi verdi. Kadayıf yapımı ile ilgili kadınlara bilgi veren Hacı Levent Kadayıfçısı Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Altunhan, "Kadayıfımızı yaparken kullandığımız unu ve yağı seçerken çok özen gösteriyoruz. Şerbeti hazırlarken kıvama dikkat etmek de kadayıfın lezzeti açısından çok önemlidir. Özenle hazırladığımız ve hiçbir katkı maddesi bulunmayan kadayıfımız en az 10 gün süreyle tazeliğini ve lezzetini korumaktadır" dedi.

Fuara özgü 21 metrelik örgü peynir

Diyarbakır Örgü Peyniri ile bilgi veren Uğurcan Peynircilik Yöneticisi Bayram Dağdelen Diyarbakır'ımıza has örgü peynirimizi ve ilimizi Akdeniz Bölgesinde vatandaşlara tanıtmaktan oldukça mutluyuz. Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın daha önceden böylesi bir tadı tatmamaları bizlerin eksik tanıtılmasından kaynaklandığını üzülerek belirtmek istiyorum. Bu tür organizasyonların sürekli devam etmesi gerekmektedir" dedi.

YÖREX 2016' da DTSO Başkanın Ahmet Sayar ile DTB Başkanı Engin Yeşil'in yanı sıra DTB Başkan Yardımcıları Şeyhmus Ayhan, Ramazan Özkılıç, DTSO Fuar ve Markalaşma Komisyonu üyeleri Kadri Kazmacı ve Mehmet Ali Deniz, DTB Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boylu,DTB Meclis Üyeleri A.Hamit Kaya,Ferman Karaalp, Namık Kemal Aslan, Emrullah Saçu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Akyıl,DTSO Genelsekreteri Ferdani Gökdere, DTSO Kalite ve Akreditasyon Sorumlusu Murat Demir, DTB Basın Yayın Şefi Ramazan Demir fuar ziyaretçileri ile ilgilenerek ikramlarda bulundu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Sayar Engin Yeşil Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title