Haberler

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri Dünya Kültür Mirası Listesi'nde

Güncelleme:

Almanya'da düzenlenen UNESCO 39'uncu Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda, Diyarbakır Surları ile Hevsel Bahçelerinin 'Dünya Kültür Mirası' olarak tescillendi.

UNESCO Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda, Diyarbakır Surları ile Hevsel Bahçeleri 'Dünya Kültür Mirası' olarak tescil edildi.

KÜLTÜR MİRASI LİSTESİ'NE GİRMEK İSTEYEN 38 DOSYA GÖRÜŞÜLDÜ

Almanya'nın Bonn kentinde 28 Haziran günü başlayan UNESCO 39'uncu Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda, dünyanan çeşitli ülklerinden 'Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmek için başvuran 38 dosya görüşüldü.

DİYARBAKIR SURLARI VE HEVSEL BAHÇELERİ DE TESCİL İÇİN YARIŞTI

Diyarbakır'da tarihi Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri ile başvuruda bulundu. Diyarbakır'ın simgesi olan, üzerindeki yazıtlar, kitabeler ve kabartma figürlerle bir açık hava müzesini andıran 5 bin 700 metre uzunluğunda, 12 metre yüksekliğindeki tarihi surlar ile özgün işlevini binlerce yıldır koruyan 700 hektarlık alanı kapsayan Hevsel Bahçeleri'nin, 'Dünya Mirası' olarak tescillenmesi için Diyarbakır'da uzun süren çalışmalar gerçekleştirildi.

DİYARBAKIRLI YETKİLİLERDEN SIKI ÇALIŞMA

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Eşbaşkan Fırat Anlı'nın yanı sıra ilçe belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu Diyarbakır heyeti de toplantıya katılarak çeşitli temaslarda bulundu.

UNESCO YETKİLİLERİYLE YEMEKTE BİR ARAYA GELİNDİ

Diyarbakır heyeti Türkiye'nin UNESCO Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi H. Avni Botsalı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Öcal Oğuz, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı yetkilileri yemekte bir araya geldi. Yemekte, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzajı dosyası konuşuldu.

21 OYLA LİSTEYE GİRMEYİ BAŞARDI

UNESCO 39'uncu Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda görüşelecek 38 dosyadan Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri 31'inci sırada görüşüldü. Görüşmede 21 delegenin oyunu alan Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri oy birliğiyle 'Dünya Kültür Mirası' listesine girdi.

DİYARBAKIR HEYETİNDEN TEŞŞEKKÜR KONUŞMASI

Türkiye'nin UNESCO Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi H. Avni Botsalı, Diyarbakır'ın tarihi önemini anlatan bir konuşma yaparak, koruma konusunda her türlü önlemin alınacağını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak, bir teşekkür konuşması yaparken Fırat Anlı, herkesi Diyarbakır'ı ziyaret etmeye çağırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Fırat Anlı Türkiye Almanya Yerel Yaşam Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (150)

KurdismobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Amed gecilmez#####

38
48
yanıtYanıtla
Zaza KürdümobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Diyarbakır değil ya Diyarbekir ya da Amed deyin orijinali bu ikisi

70
11
yanıtYanıtla
Diyar BekirmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

DiyarBekir malamine. Ew ciyé bab u kalé mine.

57
12
yanıtYanıtla
KurdistanmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Amed kaledir kimse giremez####

32
31
yanıtYanıtla
gerçeklermobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

İyiki biz türkler orada yaşamıyoruz yoksa oranında hakkinda. Gelirdik

25
35
yanıtYanıtla
suskun dademobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Hayırlı olsun amed

53
6
yanıtYanıtla
.Mobil-IOS:

Yalandan diyarbakılıyım deyip Atatürkçü konuşma yazma. Sen diyarbakılıysan amed demenin bir Şeref olduğunu bilirsin. Şeref yoksunu insan

35
20
yanıtYanıtla
DILGEŞmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

WAAOW NE ÇOK AMEDİ SEVEN VARMIŞ... E TABİ BİR O KADARDA KISKANANI VAR... BURASI AMED KÜRDİSTANIN KALBİ, HDP NİN KALESİ VE KÜRDLERİN GÖZBEBEGİ... AMED, GEZİLMEYE GÖRÜLMEYE VE YAŞANILMAYA DEGER BİR MEMLEKETTİR...

28
27
yanıtYanıtla
vatandasmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

arkadaşlar bende türküm burada tük kürt diye bı ayrım yapmadan söylemek ıstıyorum kı bu medya denen ıllet bızlere okadar önyargı yuklemiski önce bunları aşmak gerek gıdin görun derım ınsanlarıda diyarbakırda cok guzel orda anlayacaksınızkı yıllardır bırılerı bılınclı olarak türk kürt ayrımını empoze etmeye çalısıyolar ve cok sevdığim arkadaşlar edındım ınsanları cok sıcak ve samımı ırkcılıgı bırakalım ve kardesce cocuklarımıza daha guzel yasanır bı ulke bırakalım selam olsun dıyarbakıra

53
0
yanıtYanıtla
Bedirhan Mobil-IOS:

Diyarbakır Güzel şehir hemde çok....

49
2
yanıtYanıtla
Tüm 150 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title