Haberler

Diyarbakır Sur'da 2 Asker Kanasla Vuruldu

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde çatışmalar devam ederken PKK'lı teröristlerin açtığı ateş ve infilak ettirdiği patlayacıdan 3 asker yaralandı. Yaralı askerlerden 2'si kanasla vuruldu.

Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için uygulanan sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

2 ASKER KANASLA VURULDU

İlçenin bir çok noktasında başlatılan operasyonlar devam ederken, bugün öğle saatlerinde 2 asker teröristler tarafından keskin nişancı silahı Kanas ile vurularak, bir asker ise patlamada şarapnel parçasıyla yaralandı.

YARALI ASKERLERDEN BİRİNİN DURUMU AĞIR

Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralı askerlerden birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

CİZRE'DE BİR SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bugün saat 13.00 sıralarında hendeklerin bulunmadığı Şah Mahallesi'nde bir eve patlayıcı isabet etti. Patlama sonucu yaralanan 3 kişiden Veli Müjde (38) isimli bir vatandaşın, kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybettiği öğrenildi.

Cizre'de sokağa çıkma yasağı 32. günü de geride bırakırken, ilçenin tüm mahallelerinde silah sesleri yükseliyor.

ŞIRNAK VE CİZRE'DE 19 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı, dünkü operasyonlarda Şırnak Cizre'de 12 PKK'lı, Silopi'de 5 PKK'lı ve Diyarbakır Sur İlçesi'nde 2 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı.

Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda; 12 PKK'lı etkisiz hale getirildi. (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist sayısı 296'dır.), 15 adet el yapımı patlayıcı imha edildi, 3 adet barikat kaldırıldı, 3 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, iki adet tabanca, sekiz adet av tüfeği, 672 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 48 tabanca fişeği, 175 adet av tüfeği fişeği, beş adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, dört adet tabanca şarjörü, iki adet el bombası, 16 adet molotof kokteyli, iki adet patlamamış havan mühimmatı, dört adet dürbün, bir adet el telsizi, bir adet av tüfeği aparatı, iki adet tüfek harbisi, iki adet fişeklik, bir adet tüfek askılığı, dört adet hücum yeleği, bir adet cep telefonu, iki adet mühimmat kutusu, bir adet video kamera, bir adet kaset, bir adet batarya, bir adet SD kart, bir adet kamera şarj aleti, iki adet batarya, bir adet şarj aleti, muhtelif cins ve miktarda tıbbi malzeme (bir adet tansiyon aleti, bir şişe Baticon, bir kutu neşter, bir paket gazlı bez) ele geçirildi.

Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda; 5 PKK'lı etkisiz hale getirildi. (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist sayısı 135'dir.) 8 adet el yapımı patlayıcı imha edildi. 2 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, dört adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 137 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, üç adet av tüfeği, 45 adet av tüfeği fişeği, üç adet el bombası, iki adet telsiz, iki adet dürbün, üç adet akü, bir adet hücum yeleği ve iki adet sırt çantası ele geçirildi.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; 2 PKK'lı etkisiz hale getiridi. (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist sayısı 97'dir.) 11 adet barikat kaldırıldı. 1 adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (105)

alp:

Ulan şehit haberi görücem diye haberlere bakmaya korkar oldum Allah topunun belasını versin tez zamanda cehenneme giderler inşallah pkk domuzları. . . .

119
23
yanıtYanıtla
mübarek:

Cuma günü duan kabul olur inş kardeşim cana haksız yere kıyanın Allah cezasını verir

yanıt1
yanıt0
selocanbey:

Türk olmaktan utanıyorum. .

52
52
yanıtYanıtla
ZAGROS:

TÜLAY ĞANIM KESKE ASLINIZI Bİ BİLSENİZ.

yanıt6
yanıt2
vatandaş:

askerler polisler sizin canınız ve varsa aileleriniz saraya adfedilmiştir, başkada bir kıymetiniz yok

41
45
yanıtYanıtla
Gercek Vatandas:

Asker ve Polis ilkönce Vatan der ve Vatani icin catisir , Pk klilar gibi yurtdisindan alip baskalari icin catismaz.

yanıt23
yanıt17
Malatya lıMobil-ANDROID:

Devlet katil diyenler devlet istese tek şehit vermeden 7 dk içinde tüm cizreyi yok edebilir bunu yapmaya gücü yeter artarda

56
26
yanıtYanıtla
Ermeni pkkMobil-ANDROID:

zerdüş hdp

41
37
yanıtYanıtla
gabatas:

Asil terorist sarayda aptallar, siz olmeye devam edin bir sizofren uruna

54
24
yanıtYanıtla
adalı:

Sura atom bombası atılsın. . . .

11
67
yanıtYanıtla
Tüm 105 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title