Haberler

Diyarbakır Standına AK Parti Diyarbakır Milletvekili İçten, Ziyareti

Güncelleme:

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 83. İzmir Enternasyonal Fuarını ziyaret etti.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, dün 83. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda Diyarbakır standını ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada İçten, Diyarbakır'ın kamuoyunda farklı algılarla Türkiye gündemine geldiğini belirtti.

Bu tür organizasyonlar ile bu algının değiştirilebileceğini ifade eden İçten, bu yıl, 83.kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı'na onur konuğu olarak Diyarbakır ve Malatya illeri için hem algı ham da tanıtım noktasında da büyük katkı sağlayacağını söyledi.


Herkesi Diyarbakır'a Davet Ediyorum

İzmir'e gelerek fuarı gezen ve daha sonra Diyarbakır standında, İzmirlilerle ve İzmir'de yaşayan Diyarbakırlılarla buluşan Cuma İçten vatandaşlara, "Diyarbakır, 9 peygamber, 33 medeniyet, 3 bin 800 tescilli tarihi eserin olduğu bir yer. Ancak Diyarbakırlılar bile bunu bilmiyor. Diyarbakır yaşamından geleneklerine, alışkanlıklarından kültürüne kadar bambaşka bir şehirdir. Belki klasik olacak ama gerçekten de Diyarbakır anlatılmaz, yaşanır. Yemek kültürümüzden, insanımızın konukseverliğine, tarihi geçmişimizden geleceğe açılan bir penceredir şehrimiz. Bu anlamda ben, herkesi, tüm vatandaşlarımızı Diyarbakır'a davet ediyorum" dedi.

Fuarlar, Kültürel Birliktelik İçin Çok Önemli Yerlerdir

Fuar kültürünün önemine vurgu yapan İçten, "Günümüzde teknoloji geliştikçe artık dünya küçülüyor. Bu anlamda fuar kültürünün de çok önemli katkıları var. Gerek kültürler, gerek yaşam biçimleri, gerek insanlarımızın birbirini daha iyi tanıması ve kaynaşması noktasında bu tarz kültürel buluşmaların önemi de gittikçe artıyor. Bu bakımdan İzmir'de olmak ve dahası Türkiye'nin ilk enternasyonel fuarında hem şehrimizi İzmir'li kardeşlerimizle buluşturmak hem de onları davet etmenin mutluluğunu yaşamak da benim için ayrıca bir mutluluk vesilesi. Yakında biz de İstanbul Feshane'de, bir Diyarbakırlılar Günü düzenleyeceğiz. Kültürümüzü, değerlerimizi bu tür organizasyonlarla kamuoyuna göstermek istiyoruz. Çünkü fuarların kültürel birliktelik için çok önemli yerler olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Çözüm Süreci Sadece Bölgemizi Değil Tüm Ülkemizi Kucaklıyor

Çözüm Süreci ile sevgi ve kardeşlik iklimi yaşadıklarını kaydeden İçten, "Diyarbakır'ın taşların, molotofların atıldığı bir yer olarak anılmasından rahatsızız. Çünkü artık şehr-i Diyarbekir öyle bir yer değil. Bildiğiniz gibi Çözüm Süreci ile birlikte artık barışın, sevginin, hoşgörünün ve kardeşliğin hakim olduğu bir iklimi yaşıyoruz. Ve Bunu herkese göstermek, herkesle paylaşmak arzusundayız. Bu anlamda tıpkı Cahit Sıtkı Tarancı'nın dizelerinin dile geldiği, Selahaddin Eyyübi'nin torunlarının yaşadığı ve aslında bunların, çözüm sürecine katkı verecek değerleriyle herkesi buluşturan bir sinerji oluşturacağız inşallah" şeklinde konuştu.

Daha sonra Diyarbakır standında hemşehrileriyle buluşan İçten, buradaki yöresel lezzetlerden tattı ve bol bol sohbet etti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Cuma İçten Diyarbakır Ak Parti İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title