Haberler

Diyarbakır - Rektör Prof.dr.gül Isyan Etti: Biz Iş ve Işçi Bulma Kurumu Değiliz

Rektör Prof.Dr.Gül isyan etti: Biz iş ve İşçi bulma kurumu değilizDİYARBAKIR Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Talip Gül, göreve geldiği günden bu yana bir çok kişinin ısrarla eleman alınması talebinde bulunmasından dolayı huzursuz olduklarını belirterek, "Her hangi bir partinin binlerce üyesi var.

Rektör Prof.Dr.Gül isyan etti: Biz iş ve İşçi bulma kurumu değiliz

DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Talip Gül, göreve geldiği günden bu yana bir çok kişinin ısrarla eleman alınması talebinde bulunmasından dolayı huzursuz olduklarını belirterek, "Her hangi bir partinin binlerce üyesi var. Bunların hepsi kendisine bir rol biçiyor. Dolayısıyla böyle bir baskı değil iş istiyorlar. Mesela her hangi biri gelip 'şu adamı işe al' diyor. Bizim şehrimizde üniversitemizde böyle bir gelenek oluşmuş, gelip iş istiyor ama biz iş ve işçi bulma kurumu değiliz. Bizden yapamayacağımız şeyler istiyorlar. Bizim asıl görevimiz eğitim, bilimsel proje yapmak ve araştırma yapmaktır"dedi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Talip Gül, "Güvenli Geleceğe Kayıtlı Kadınlar" projesinin tanıtım toplantısı düzenledi. Dicle Üniversitesi ve Meksa Vakfı tarafından ortak hazırlanan projenin tanıtım toplantısı üniversitenin toplantı salonunda gerçekleşirken, Proje kapsamında kentte kayıt dışı çalışan 80 kadına evde hasta,yaşlı, çocuk bakıcılığı, ev, kurum temizliği alanlarında mesleki eğitimler verilerek kadınların çalıştığı alanlarda mesleki niteliklerinin arttırılacağı belirtildi. Toplantıda konuşan Rektör Prof.Dr.Gül, Dicle Üniversitesinin hak ettiği yerde olmadığını belirterek, yaklaşık 5 aylık sürede büyük bir yol kat ettiklerini söyledi. Söz konusu 5 aylık süre içirisinde 5'i Uluslararası olmak üzere 30 sempozyum düzenlediklerini söyleyen Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Talip Gül, şöyle konuştu: "Üniversitemizde projelere büyük önem veriyoruz. Üniversitelerin görevi eğitim ve bilimsel aktivitelere imza atmaktır. Fakülteleri tek tek dolaşarak toplantılar yaptık. Bizim hocalarımızdan istediğimiz. Üniversitelerimizin bilim düzeyini yükseltmek, araştırmalara imza atmak, Bizim üniversitemizden mezun olan öğrencilerimizin diğer üniversitelerle yarışa girmesini sağlamak. Üniversiteler araştırma yapar, proje sağlarlar bu çerçevede çalışmalar yaptık. Tüm hocalara talimat verdim, Haziran ayında bütün hocalardan, araştırma görevlilerinden yaptıkları bilimsel faaliyet raporları isteyeceğiz. Herkes bir yıl içerisinde hangi bilimsel çalışmayı yapmışsa onları toparlayacağız. Bilimsel çalışma yapmayan akademisyen bu üniversitede barınamaz. Olmaması lazım, biz bilim adamıyız. Yardımcı Doçentin sözleşmesini uzatmadım çünkü bilimsel dosyası bomboştu, yıllarca hiç bir şey yapmamış. Tüm üyelerimizden bunu istiyoruz ve bu bir talimattır."

Rektör Prof.Dr.Gül, bazı siyasi parti üyelerinin kendisine eleman alımı konusunda ısrarlarda bulunduğunu da ifade ederek, "Bizden eleman istihdam etmemizi istiyorlar, böyle bir görevimiz yok. İhale istiyorlar, biz bu ihaleler, şeffaf bir şekilde yapıyoruz. Birisi gelip ihalenin her hangi birisine peşkeş çekildiğini ispat ederse ben bu görevi bırakırım. İstihdam eleman alımında zaten bizim kadromuz yok, kadroyu üniversiteler değil de devlet veriyor. Her gün bize insanlar gelip bizi işe alın, bize memurluk kadrosu verin. Arkadaşlar memurluk kadrosu kolay değil, KPSS'na girip yüksek puan alacaklar, yada akademisyen olabilmek için ALES'ten çok iyi puan almak lazım. Açılan kadroya müracaat ediliyor. Kimin puanı yüksekse o giriyor sistem budur. Onun dışında mütahit elemanı vardır. Onlarda belli sayıda tabi, çalışanlardan biri emekli olursa yada işten ayrılırsa böyle bir durumda başka türlü her hangi birini alamıyoruz. Bize her gün eleman alımı ne zaman başlayacak diye müracaatlar oluyor. Biz sanki yeni kurulmuş bir kurumuz gibi bir algı var. Böyle bir eleman alımı yok. Şuan zaten bütün kadrolar dolu, bu konuda gerçekten huzursuz oluyoruz. Adını vermeyeceğim bir kurum tarafından güya hemşire alıyormuşuz hemşire başına da 10 Bin lira alıyormuşuz. Bu dedikodular gerçekten canımızı sıkıyor"diye konuştu. Göreve geldiği günden beri tek bir Hemşirenin işe alınmadığını da söyleyen Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Talip Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"BİZ İŞ VE İŞÇİ BULMA KURUMU DEĞİLİZ"

"Her gün Başhekim benim başımın etini yiyor, hemşire sıkıntımız var. Ama kadromuz yok alamıyoruz. Benim Diyarbakır'daki siyasilerle diyalogum çok iyi, siyasiler derken milletvekilleri olarak düşünmeyin. Her hangi bir partinin binlerce üyesi var. Bunların hepsi kendisine bir rol biçiyor. Dolayısıyla böyle bir baskı değil iş istiyorlar. Mesela her hangi biri gelip şu adamı işe al diyor. Bizim şehrimizde üniversitemizde böyle bir gelenek oluşmuş, gelip iş istiyor ama biz iş ve işçi bulma kurumu değiliz. Bizden yapamayacağımız şeyler istiyorlar. Bizim asıl görevimiz eğitim, bilimsel proje yapmak ve araştırma yapmaktır. Ama bizim bu görevimizi yapmak için bize fırsat vermiyorlar. Bizim günümüzün 3-4 saati bunlarla geçiyor. Yani her gün 3-4 saat boyunca her gelen bir şey istiyor. ve bu istenilen şeylerin bilimle üniversiteyle hiç bir ilgisi yok. Geçmişten böyle bir alışkanlık oluşmuş. Bize iş için insanlar gelmesinler, gerçekten çok zamanımızı alıyorlar. İhale için gelmesinler, ihale yöntemleri vardır. İhale zamanı geldiğinde herkes gelip başvurabiliyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title