Haberler

Polisin 'Lastik Yakacaktı' İzlenimine 3 Yıl Hapis Cezası!

Güncelleme:

Diyarbakır'da eylem yapmak için yola lastik taşıdığı iddiasıyla yakalanıp, 6 ay tutuklu kalan 23 yaşındaki Veysel Tanrıverdi'ye 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Diyarbakır'da eylem yapmak için yola lastik taşıdığı iddiasıyla yakalanıp, 6 ay tutuklu kalan 23 yaşındaki Veysel Tanrıverdi'ye mahkeme 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Tanrıverdi'yi yakalayan polis, "Lastikleri yakacakları izlenimi oluştu. O nedenle yakaladık." dedi. Mahkemenin tahliye ettiği Tanrıverdi, haksızlığa uğradığını belirterek, hiçbir olaya karışmadığını söyledi.

Diyarbakır'da inşaat işçisi olan Veysel Tanrıverdi, 3 Aralık 2014 günü merkez Bağlar İlçesi'nde bir caddeyi trafiğe kapatmak için otomobil lastiği taşıdığı ve PKK terör örgütü adına eylemde bulunmak suçlamasıyla polis tarafından gözaltına alındı. Poliste ifade veren Tanrıverdi, yol kapama ve lastik yakma eylemine katılmadığını belirterek, "Benim PKK terör örgütü ile hiç bir ilişkim ve alakam yoktur. Kuzenimle buluşmak üzere dışarı çıkmıştım. Yolda yürüdüğüm esnada yolun lastik ile kapatıldığını gördüm. Yolda herhangi bir grup yoktu ve lastikler yanmıyordu. Birden polis beni yakaladı. Sadece yolda yürüyordum" dedi.

YAKALAYAN POLİS VE TEM'DEN ÇELİŞKİLİ BİLGİ

Tanrıverdi'yi yakalayan polis memuru ifadesinde devriye görevi yaparken şüpheliyi lastiklerin yanında görüp yakaladıklarını belirtirken, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü savcılığa gönderdiği fezlekede, eylem yapılacağı istihbaratı üzerine bölgede tedbir alındığını ve müdahale sonucu şüphelinin yakalandığını bildirdi. Yapılan incelemede de Tanrıverdi'nin bugüne kadar herhangi bir terör olayına karışmadığı ve örgütle bir bağlantısının olmadığı tespit edildi.

1 AYLIK EVLİYKEN TUTUKLANDI, SAVCI 13 YIL CEZA İSTEDİ

Gözaltına alındığında bir aylık evli olan Tanrıverdi çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı. Tutuklama kararına iki kez itiraz eden Tanrıverdi ve avukatının talebi ise hakimlik tarafından reddedildi. Olayla ilgili hazırlanan iddianamede olay günü YDG-H üyelerince yol kesme ve güvenlik güçlerine saldırı yapılacağı yönünde bilgi alınması üzerine güvenlik güçlerinin müdahale ettiği belirtildi. Olay yerinde 5-6 kişinin yol kapatmak için malzeme taşıdığını ve araç lastiklerini kağıt parçaları ile yakmaya çalıştığını kaydeden savcı, kovalamaca sonucu şüphelinin yakalandığını belirtti. Savcı suçlamayı reddeden şüpheli Veysel Tanrıverdi'nin 'Silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'Kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma' suçunu işlediğini belirterek 13 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

NE OLDUĞUNU SORDUKÇA VURUYORLARDI

İddianamenin kabulünün ardından Tanrıverdi'nin tutuklu olarak yargılanması 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. İlk duruşmada ifadesi alınan Tanrıverdi, "Olay günü eve doğru yürüyordum. Yanıma iki polis yanaşıp koluma girdi. 'Ne oluyor?' dediğim anda bana vurmaya başladılar. Ne olduğunu sordukça bana vuruyorlardı. Arabanın içinde en son kafama vurdular. O esnada çöktüm. İşlemediğim bir suçtan içerideyim. Ben polislere bugüne kadar taş atmış, kavga etmiş bile değilim. Hiç bir suça karışmamışken tutuklandım. Ben kendi halinde bir insanım. 1 aylık evliyken haksızca tutuklandım. Eşimi nasıl daha iyi mutlu edebilirim düşüncesiyle evimin geçimini sağlama derdi içindeyken örgüt üyeliği suçlamasıyla haksız şekilde tutuklandım. Eşim evde yalnız kaldı" dedi.

POLİS MEMURU: LASTİKLERİ YAKACAKLARI İZLENİMİ UYANDI

Duruşmada ifadesi alınan ve Tanrıverdi'yi yakaladığını söyleyen polis memuru ise, "YDG-H'ın eylem yapacağı bilgisi bize istihbari olarak gelmişti. 4-5 kişi lastiklerle yolu kapatmıştı. Lastiklerin içinde kağıt veya benzeri bir şey yoktu. Sanık o kişilerin arasındaydı. Biz sivil araçla yaklaştık. Kovalamaca sonucu yakaladık. Ellerinde lastikleri yakacak birşey göremedik. Lastiklerin yanında grup görünce lastikleri yakacakları izlenimi uyandı. Olay yerinde yüzü maskeli kimse yoktu. Lastikleri yakıp yakmayacakları henüz belli değildi" dedi.

EMNİYET: O GÜN HERHANGİ BİR EYLEM OLMADI

Yargılamayı yapan mahkeme Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazarak olay tarihinde ve öncesinde örgütün bir eylem çağrısı olup olmadığını ve olay tarihinde o bölgede herhangi bir eylem yapılıp yapılmadığını sordu. Talimata cevap veren emniyet, olaydan bir kaç gün önce örgüte yakın yayın organlarında KCK'nın eylem çağrısı olduğunu, ancak olay günü herhangi bir eylem çağrısı olmadığını belirtti. Verilen cevapta ayrıca olay günü Diyarbakır'da herhangi bir eylem ve olay olmadığı da bildirildi.

HAPİS CEZASI VE TAHLİYE

Davanın son celsesinde kararını açıklayan mahkeme Tanrıverdi'yi 'Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanığa 'Kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma' suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezası vererek, bu cezayı erteledi. Mahkeme karar duruşmasında sanık Veysel Tanrıverdi'nin tahliyesine de hükmetti.

"ARTIK KORKUDAN DIŞARI BİLE ÇIKAMIYORUM"

Tahliye olduktan sonra yakalandığı yerde yaşadığı olayları anlatan Veysel Tanrıverdi haksızlığa uğradığını belirterek, "Ailem ile tartışmıştık ve moralim bozuktu. Buraya geldiğimde birşey yoktu. Biraz gezmek istedim. Zaten bu mahallede oturuyordum. Ben geldiğimde burada olay yoktu. Yolun üzerinde 4 tane lastik yere bırakılmıştı. Ben lastikleri görmedim zaten. Biraz yürüdüm ve bir anda iki polis koluma girdi. O sırada 'Ne oluyor' dediğimde yüzüme bir tane vurdular. Sonra diğer polis de vurdu. Beni araca bindirip bir kez daha vurdular. Yola baktığımda 4 tane lastik gördüm. Benim bu olayla hiç bir ilgim yoktu. Henüz bir aylık evliyken 6 ay cezaevinde kaldım. Halen olayın şokundayım ve psikolojim bozuldu. Eşim ve ailem mağdur oldu. Ben daha 1 aylık evliyken ve kötü şartlarda yaşarken bunları yapmam. Ben aileme öyle bir ihanet yapmam. Bu devlete ihanet gözükebilir ama ben aileme öyle bir ihanet yapmam. O gün burada hiç bir olay yoktu. Beni götürdüler ve mağdur ettiler. Ailemi, eşimi, hepimizi mağdur ettiler. Psikolojim bozuldu. Haksızlığa uğradım. Kendime de aileme de bunu yediremedim. Bugüne kadar hiç sabıkam olmadı. Polis arkadaşlarım var ve evlerine gidiyorum. Ben hiç bir polise taş bile atmadım. Bu olayda haksızlığa uğradım. Artık yolda yürürken bile polis beni alacak diye korkuyorum. Korkudan evden bile çıkamıyorum" dedi

"AVUKAT GÖKDERE: DOSYADA TEK BİR DELİL YOK

Tanrıverdi'nin avukatı Hanım Gökdere ise müvekkilinin 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası aldığını belirterek, "1 aylık evliyken 6 ay tutuklu kaldı. Ancak dosya içeriğine baktığımızda müvekkili suçlayacak tek bir delil yoktu. Örgüt adına suç işlemekten ceza verilecekse bir örgüt çağrısı olup olmadığının araştırılmasını istedik. Emniyetten 2 celse sonra cevap geldi. O güne ait tek bir örgüt çağrısı yoktu. Bu dosyada tek bir tanık beyanı vardı. Bu tanık da tutanağı tutan polisti. Tanık beyanı dahil müvekkilin lehineydi. Tanık bu şahsı orada gördüklerini, lastiklerin yakılacağı ile ilgili bir fikirlerinin olmadığını ve sadece şüphe üzerine yakaladıklarını söyledi. Bu mahallede sık sık elektrik kesintileri nedeniyle de eylem oluyor. Bunların tamamı örgüt çağrısı ile olan olaylar değil. Bu konuyu mahkemede dile getirdik. Ancak mahkeme tanığın beyanları ve bizim savunmalarımızı dosyaya esas teşkil ettirmedi ve müvekkilin lehine karar vermedi. Kararı temyiz ettik ve dosya şu an Yargıtay'da. Biz müvekkilin haksızlığa uğradığını düşünüyoruz. Nitekim dosyada tek bir delil yok. Örgüt çağrısı ile bir eylem olsa bile müvekkilin olaya katıldığına dair de bir delil yok. Polis memuru sadece kişiyi orada yürürken gördüklerini, eylem yapılacağı yönünde bir öngörü ile yakaladıklarını söylüyor. Sadece bir polisin öngörüsü üzerine ceza aldı." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gökdere Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (6)

Vatandas:

BU TİPLERİ İYİBİLİRİM KARSİDAN ASAR KESER İZDİRAP KESİLİRLER DAYİLANMAK VURUP KİRMAK MUTLU EDER AMA İS HESAB VERMEK OLDUMU AGLAMALİ FERHATLI SANARSİNKİ MASUM KARİNCA BİLE İNCİTETEMEZ SUTTEN ÇIKMIŞ AĞAÇ SAPİ

0
6
yanıtYanıtla
BERZO:

TÜRKİYE BU TUR ÖN YARGILI SAVCI POLİSLER SAYESİNDE TAZMİNAT REKORU KIRIYOR HAAAA AZİZ NESİNİN RUHU ŞAD OLSUN DİYORUM

6
0
yanıtYanıtla
Hallaç-ı MansurMobil-IOS:

Sıkın kafasına gitsin

1
5
yanıtYanıtla
ÇINAR:

Halen delil yok diyorlar ya adamı serbest bıraktılar nasıl delil yok kürt oluşu delil deyilmi birde lastik yakacakmiş gibi polis şuphelenmiş buda bir delil bu şuçlardan dolayı adamı serbest bırakmişlar halen bazıları türkiyede adalet yok diyorlar

2
3
yanıtYanıtla
sürü yöneticisi:

VATANIMA zarar vermeye çalıştıysa, elleme karı yüzü bile görmesin. , .

1
0
yanıtYanıtla
firat:

Lan geri zekalı misin aptal iyi oku

yanıt1
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title