Haberler

Diyarbakır Polisi Uyuşturucu Tacirlerine Fırsat Vermiyor

Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, göreve geldiği ilk günden itibaren uyuşturucunun sokak ve okullardaki çocuklara bulaşmaması için başlattığı titiz çalışmaların semeresini almaya başladı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, göreve geldiği ilk günden itibaren uyuşturucunun sokak ve okullardaki çocuklara bulaşmaması için başlattığı titiz çalışmaların semeresini almaya başladı. Emniyet Müdürü Böğürcü'nün talimatları ile yapılan operasyonlar sonucunda elde edilen verilere göre 1 Ocak 2013 ile 1 Haziran 2014 tarihleri arasında 13 yaşından küçük olup uyuşturucu madde kullanımı ve ticareti suçundan işlem yapılan çocuk olmadığı tespit edildi.

Türkiye'nin birçok ülkeden daha genç ve dinamik bir nüfus yapısına sahip olduğunu belirten Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, bu durumun gençleri suç gruplarının açık hedefi haline getirdiğini tespit ettikten sonra çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini kaydetti. Dr. Böğürcü, sosyal hayatın önemli unsurlarından olan okul ve diğer çevreler bir yandan çocukların gelişimine katkı sağlarken, diğer yandan suçla ve zararlı alışkanlıklarla karşılaşmalarına neden olabildiklerini dile getirerek, "İlimizde uyuşturucu madde ticareti ve kullanımının yoğun olması bakımından öğrencilerin uyuşturucu kullanımı yönünden risk altında bulunduğu değerlendirildiğinden, risk altındaki okullar tespit edilmiş, tespiti yapılan ilk ve orta dereceli okulların çıkış saatlerinde personelin yelek kullanmak suretiyle görünürlüğünü arttırıp, polisin gücü ve etkisini suçlular üzerinde göstererek suçun işlenmeden önlenmesi, halka ise güven vermesi amacıyla uygulamalar yapılmaya başlanılmış, bu çalışmalara ara verilmeden sürdürülmesi hedefleniyor" dedi.

2013 YILI İLK 6 AYINDA 7 TON, 2014 YILI İLK 6 AYINDA 10 TON ESRAR YAKALANDI

Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, bu kapsamda önleyici tedbir olarak en son 21 Mayıs 2014 ve 12 Haziran 2014 tarihleri arasında emniyet müdürlüğü olarak il merkezinde bulunan okulların etrafında gerçekleştirilen uygulamalarda 96 şüpheli araç, 866 şüpheli şahsın sorgulaması ve kontrolü yapıldığını, okulla ilgisi olmayan 499 şahsın okul çevresinden uzaklaştırıldığını, 61 şahısa okul çevresinde işlem yapıldığını, okul çevrelerinde bulunan 34 internet kafenin denetlenmesinin yapıldığını, okul çevrelerinde bulunan 65 parkta uygulama yapıldığını ve okullarda gerçekleştirilen Toplum Destekli Polislik faaliyetleri ile 850 öğrenciye ulaşıldığını söyledi. Böğürcü, "Ayrıca Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ilimiz genelinde yoğun bir şekilde uyuşturucu madde ticareti ve kullanımı suçunun önlenmesine yönelik çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda ilimize bağlı ilçelerden ilimiz merkezi ve diğer illerle yapılan uyuşturucu madde naklinin önlenmesine yönelik olarak kesintisiz olarak her gün güzergahlarda uygulamalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar kapsamında ilimiz genelinde 2013 yılının ilk 6 ayında 7 ton 54 kilogram esrar maddesi, 2014 yılının ilk 6 ayında 10 ton 720 kilogram esrar maddesi ele geçirilmiştir. İlimizde sokakların vatandaşların yoğun olarak kullandığı park ve bahçelerin uyuşturucu madde kullanıcılarından arındırılması ve halkın bu toplu kullanım alanlarında huzur içerisinde zaman geçirmeleri amacıyla aralıksız olarak kontroller yapılmış, kontrollerimiz ara vermeksizin devam etmektedir" diye konuştu.

2014 YILINDA OPERASYONLAR ARTTI

Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü 2014 yılında bir önceki yıla oranla operasyonların arttığını ve bu operasyonlarda uyuşturucu satıcılarına ciddi anlamda darbe vurulduğunu dile getirdi. Dr. Böğürcü, "Yine sokak satıcılarıyla mücadele kapsamında 2013 yılının ilk 6 ayında yapılan 189 operasyonda, 177 şüpheliye işlem yapılmış, 273 kilogram esrar maddesi, 2 gram kokain maddesi ele geçirilmiştir. 2014 yılının ilk 6 ayında yapılan 484 operasyonda 696 şüpheliye işlem yapılmış, 533 kilogram esrar maddesi 3 kilo 225 gram eroin maddesi, 76 gram kokain maddesi, 920 gram metamfetamin, bin 601 adet ecstasy hap ele geçirilmiştir. Bu istatistiki bilgiler incelendiğinde uyuşturucu madde ile mücadelenin geçmiş yıllara oranla artarak devam ettiği görülmektedir. Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nden alınan istatistiki veriler incelendiğinde 1 Ocak 2013 ile 1 Haziran 2014 tarihleri arasında 13 yaşından küçük olup, uyuşturucu madde kullanımı ve ticareti suçundan işlem yapılan çocuk olmadığı anlaşılmıştır. Uyuşturucu ve uyarıcı maddeler ile mücadele kapsamında birey ve toplumun farkındalığını arttırmak amacıyla yürütülen TUBİM faaliyetleri kapsamında Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce 2013-2014 eğitim öğretim yılı içerisinde madde bağımlılığı konulu 32 konferans düzenlenmiş, bu konferanslarda aralarında öğrenci, öğretmen, hükümlü bulunan 2 bin 442 kişiye ulaşılmıştır" ifadelerini kullandı.

"ABARTILI VE GERÇEK DIŞI UYUŞTURUCU HABERLERİ TOPLUMDA HUZURSUZLUĞA NEDEN OLUYOR"

Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, ayrıca son dönemlerde bazı basın yayın organlarında çıkan abartılı ve gerçek dışı uyuşturucu haberlerinin toplumda yersiz huzursuzluğa, ailelerde aşırı kaygıya ve dolayısıyla gençler üzerinde olumsuz etkilere neden olacağının göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, "Alınan bunca emniyet tedbirleri ve gerçekleştirilen operasyonlara rağmen, tek başına polisiye tedbirlerle, yıllarca süregelen uyuşturucu sorununu tamamen yok etmek elbette mümkün olmayacaktır. Bu noktada geleceğimiz olan gençlerimizi uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığından koruma adına toplumun her kesimine görevler düşmekle beraber, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olarak uyuşturucuyla etkin mücadelemiz kesintisiz olarak devam edecektir" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından Mardin yolu Ovabağı mevkiinde yapılan operasyonda durdurulan bir TIR ve TIR'a bağlı dorse içinde 332 kilogram kubar esrar maddesi ele geçirildiği ve konuyla ilgili 1'i çocuk olmak üzere 7 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Halis Böğürcü Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title