Haberler

Diyarbakır - PKK'nın Saldırdığı Diyarbakır Havalimanı'nda Türk Bayraklı Protesto

PKK'nın saldırdığı Diyarbakır Havalimanı'nda Türk bayraklı protestoCanan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR Havalimanı'na PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen roketatarlı saldırı, AK Parti il teşkilatı tarafından protesto edildi.

Pkk'nın saldırdığı Diyarbakır Havalimanı'nda Türk bayraklı protesto

Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR Havalimanı'na PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen roketatarlı saldırı, AK Parti il teşkilatı tarafından protesto edildi. Havalimanına, Türk bayraklarıyla gelen partililer adına konuşan İl Başkanı Muhammet Dara Akar, "Bölge insanı artık ekmeğine, işine, huzuruna, güvenine saldırıda bulunan herkese karşı, her türlü terör örgütüne karşı sesini yükseltmeye başlamıştır" dedi.

Diyarbakır Havalimanı'ndaki polis noktasına önceki gece PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen roketatarlı saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, terminal binasının camlarında hasar meydana geldi.

Bugün havalimanına giden AK Parti il teşkilatı üyeleri, saldırıyı protesto etti. Camları kırılan VIP ve CIP bölümü önünde toplanan partililer, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı atarak, gelen yolcu bölümüne geçti. Burada toplanan kalabalık adına konuşan AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar, saldırıyı kınadıklarını söyledi. Havaalanı terminal binasının büyük emekler ve zahmetlerle yapıldığını kaydeden Akar, şöyle dedi:

"Havaalanı halkımızın hizmetinde bir müessesedir. Ama ne yazık ki terör örgütü geçen gece burayı da hedeflemiştir. Uzun bir süredir terör örgütü maalesef ülkemizdeki bütün yatırımları baltalamak için yapılan hizmetlere saldırma konusunda gayretler içerisindedir. Son bir yıldır özellikle Sur ve diğer bölgelerde yakından gördük; okullar yakıldı, hastanelere saldırılar oldu, kamu hizmeti milletimize, halkımıza, bölge insanına hizmet veren kuruluş ve insanlara saldırılar gerçekleşti. Halkımızın güvenliğini sağlamak için burada hizmet eden asker, polis kardeşlerimize saldırılar oldu. Kısaca toplumu bir bütün olarak hedefleyen saldırılarla karşı karşıyayız. Teröre ve bütün terör örgütlerine karşı bir hassasiyet gelişmektedir. Bölge insanı eski bölge insanı değil. Artık ekmeğine, işine, huzuruna, güvenine saldırıda bulunan herkese karşı, her türlü terör örgütüne karşı sesini yükseltmeye başlamıştır."

Havalimanında onarım ve temizlik işlemlerinin devam ettiği görüldü.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Havalimanı AK Parti PKK Politika Güncel Haberler

title