Haberler

Diyarbakır Nevruz Kutlamasına Hazırlanıyor

Diyarbakır'a, 21 Mart Cumartesi günü yapılacak nevruz etkinliğine katılmak üzere yurt içi ve yurt dışından çok sayıda kişi gelecek.

Diyarbakır'a, 21 Mart Cumartesi günü yapılacak nevruz etkinliğine katılmak üzere yurt içi ve yurt dışından çok sayıda kişi gelecek.

Bağlar ilçesindeki bir parkta düzenlenecek nevruz kutlaması için hazırlıklar sürüyor. Parktaki platformda ve protokol tribününde, Büyükşehir, Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir Belediyesi ekiplerince düzenleme çalışmalarına başlandı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Sözcüsü ve Nevruz Tertip Komitesi Başkanı Seydi Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlıkların yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Nevruz hazırlıkları için aralarında HDP, BDP ve DTK ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yer aldığı 12 kişilik tertip komitesi oluşturduklarını belirten Fırat, etkinlik için valilikten izin alındığını aktardı.

-15 dilde davetiye

Etkinlik için yurt dışından birçok kişiye davetiye gönderildiğini ifade eden Fırat, davet edilenler arasında Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile  PYD Eş başkanları Salih Müslim ve Asya Abdullah'ın olduğunu söyledi.

Fırat, kutlamalara ayrıca çok sayıda diplomat ve siyasetçinin de davet edildiğine değinerek, bunun için 15 dilde davetiye hazırlandığını kaydetti.

Etkinlikte yakılacak ateş için 15 ton odun ve 500 litre mazot kullanılacağını belirten Fırat,  kutlamaların sorunsuz geçmesi için  çoğu gönüllü 15 bin kişinin görevlendirildiğini söyledi.

Otellerde yer bulunmuyor

Bu arada, nevruz etkinliğine katılmak üzere yurt içi ve yurt dışından çok sayıda kişinin geleceği Diyarbakır'daki otellerde rezervasyon dolayısıyla 18-22 Mart tarihlerinde yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı.

Diyarbakır Turizm Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ecevit Tuaç, 25 oteldeki 2 bin 200 odanın kutlamalar dolayısıyla talebi karşılayamadığını vurgulayarak, "Çok sayıda davetli geleceği için 18-22 Mart tarihleri arasında otellerimizde yer kalmadı. Bize gelen rezervasyonları çevre illere yönlendirmek zorunda kalıyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Kayapınar 21 Mart Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title