Haberler

Diyarbakır, Modern Stadyuma Kavuşuyor

Diyarbakır'a Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 33 bin seyirci kapasiteli uluslararası standartlarda modern bir stadyum yapılıyor.

NURTEN ASLAN - Diyarbakır'a Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 33 bin seyirci kapasiteli uluslararası standartlarda modern bir stadyum yapılıyor.

Merkez Yenişehir ilçesindeki Atatürk Stadyumunun yetersiz olması ve yıkım tehlikesi bulunması nedeniyle TOKİ tarafından Kayapınar ilçesinde 251 bin metrekarelik alanda yapımı süren yeni stadyumun gelecek yıl hizmete girmesi hedefleniyor.

UEFA ve FIFA standartlarında inşa edilen, konfor ve modernlik açısından Türkiye'nin sayılı, bölgenin de en büyük stadyumu olacak 5 katlı yeni stadyumda 306 engelli aracı ve 84 otobüsün park edilebileceği 2 bin 340 araç kapasiteli otopark yer alacak. 126 milyon 632 bin liraya mal olacak stadın zemini doğal çim ve alttan ısıtmalı olacak.

Bu yıl yapımına başlanan stadyumun gelecek yıl hizmete açılabilmesi için soğuk havaya rağmen hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapımı süren 33 bin seyirci kapasiteli stadyum ile Diyarbakır'ın Türkiye'nin sayılı statlarından birine kavuşacağını söyledi.

"Diyarbakır halkı modern bir stadyumda maç izleyebilecek"

Yeni statla kentin spor aktivitelerinin gelişeceğini, milli takım maçlarının da Diyarbakır'da oynanabileceğini dile getiren Demir, " Diyarbakır'a yakışan bir stadyum yapılıyor. Yapımı süren stadyumun, önümüzdeki yıl temmuz ayında hizmete girmesi planlanıyor" diye konuştu.

Demir, kentteki mevcut stada, 11 bin seyirci kapasiteli olmasına rağmen yıkım tehlikesi nedeniyle 4 bin 600'den fazla seyirci alınamadığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Yeni stadyum ile bu sıkıntıyı gidermiş olacağız. Diyarbakır halkı konforlu ve modern bir stadyumda maç izleyebilecek. Bu stat, konfor ve modernlik açısından ülkemizin sayılı stadyumlarından biri olacak. Stadyum, kentin spor etkinliklerine büyük katkı sunacak. Yeni stadın Diyarbakır'a kazandırılmasında emeğe geçen tüm yetkililere teşekkür ediyoruz."

-UEFA ve FIFA standartlarına uygun olacak

Yıldızlar Grup Proje Müdürü Galip Altun da, stat inşaatının yüzde 50'sinin tamamlandığını söyledi.

Stadyumda futbol müsabakalarının yapılacağı alanın dışında, kişisel spor salonları, seyirci giriş, VIP ve canlı yayın katları, sporla ilgili mağazalar, çeşitli spor aktivitelerinin yapılabileceği salonlar ve kapalı otoparkın yer alacağını dile getiren Altun, stadyumun gelecek yıl temmuz ayında tamamlanmasının planlandığını aktardı.

Altun, stadın Diyarbakır halkı için yapılan en güzel tesisler arasında yer alacağını vurgulayarak, "Bölgede Gaziantep'teki stadyum da 33 bin kişilik ancak Diyarbakır'daki stadyum kat ve kurulu bulunduğu alan olarak bölgenin en büyük stadyumu olacak. Şu an stadyumun yapımında 330 kişi çalışıyor. Önümüzdeki günlerde bu sayı bine ulaşacak" ifadelerini kullandı.

Stadın UEFA ve FIFA'nın standartlarına uygun olarak inşa edildiğine dikkati çeken Altun, bu sayede uluslararası maçların artık Diyarbakır'da da oynanabileceğini kaydetti.

Futbolseverlerin Diyarbakır'da güzel bir stadyumda maç izlemenin keyfini tadacağını anlatan Altun, stadın, maçların yanı sıra farklı etkinliklere de ev sahipliği yapacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Diyarbakır Yenişehir Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title