Haberler

Diyarbakır Masterler Derneği Destek Alamamaktan Şikayetçi

Güncelleme:

Diyarbakır Masterler Derneği Başkanı Veysi Akar, derneklerinin kentin tanıtımına önemli katkıda bulunduğunu söyledi.

Diyarbakır Masterler Derneği Başkanı Veysi Akar, 2013 yılında kurdukları Diyarbakır Masterler Derneğinin Diyarbakır'ın tanıtımına önemli katkılar sunduğunu belirtirken, Kentte ki Kurum ve Kuruluşların bu yolda kendilerine destek vermemesine ise sitem etti.

Turnuvalarda Diyarbakır'ı Temsil Edip Tanıtıyoruz

İki yıl öncesine kadar Diyarbakır'da Masterler Derneğinin bulunmadığına ve kendilerinin bu açığı kapatmak adına Derneğin kuruluşuna öncülük ettiklerini ve kurduklarını belirten Akar şunları söyledi;

"2013 yılı içerisinde Antalya'da katıldığımız Masterler Futbol Turnuvasın da diğer illerden gelen Masterler spor kulübü dernekleri ile turnuva 'da karşılaştık. Orada gördük ki, Türkiye'de birçok ilde, hatta ilçelerde bile Masterler dernekleri faaliyet gösteriyor. Diyarbakır'a dönünce ilimizde de böyle bir derneği kurmamız gerektiği kararını arkadaşlarımızla bir araya gelerek aldık ve 10 Aralık 2013 tarihinde Spor'a gönül vermiş, sporun çeşitli kademelerinde sporcu, yönetici ve basın mensubu olarak aktif olarak yer almış olan arkadaşlarımızla kolektif bir yapı oluşturup 2013 yılında Masterler Derneğini Diyarbakır'da kurduk. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; kuruluşumuzun üzerinden henüz 1,5 yıl geçmemişken kısa süre içerisinde katıldığımız Antalya'da 23-27 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Turkey Soccer Cup 2104 futbol turnuvası ve İzmir 1.Teos Turnuvasında kentimizi çok iyi temsil edip, tanıttığımızı bizlere gelen olumlu tepkiler ve söylemler sayesinde rahatlıkla söyleyebilirim. 7-12 Nisan 2015 tarihleri arasında Antalya Soccer Cup 2015 Masterler Futbol turnuvasına da katılacağız.

Kurum ve Kuruluşlar Duyarsız Kaldı

Tabi Masterler Derneği olarak bu tür etkinliklere ve turnuvalara iştirak ederken Diyarbakır'da ki Kurum ve Kuruluşlardan destek görememek ve bu kayıtsız kalma durumları bizleri üzüyor. Dernek olarak bugüne kadar katıldığımız 2 turnuva ve diğer özel etkinliklerde kendi tüm olanaklarımızı kullanarak bugünlere geldik, bundan sonra da Diyarbakır'ımızın her organizasyonda temsil etmeye tanıtmaya kendi olanaklarımızla devam edeceğiz, buraya gelen konuklarımıza da fahri birer turizm elçisi gibi ağırlayıp kentimizi tanıtacağız. Başka illerin Masterler Derneklerine, STK'lar, Belediyelerin, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüklerinin ve Valiliklerin yaptıkları katkıları görünce sitem etmeden duramadık. Biz Derneğimize katkı sunmak isteyenlerden nakdi yardım istemiyoruz. Turnuvalara ulaşım, malzeme, saha tahsisi, Diyarbakır'ı tanıtıcı kültürel döküman desteklerini bekliyoruz. Diyarbakır'ı temsil ederken bu çorbada onlarında tuzlarının olmasını istiyoruz"


Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title