Haberler

Diyarbakır-Mardin Metropoliti Özmen -

Diyarbakır-Mardin Metropoliti Saliba Özmen, "Türkiye'ye cumhurbaşkanı olacak kişi, herkesi sevecek, kucaklayacak, tüm dinlerin, dillerin ve kültürlerin yanında yer alacak bir şahsiyet olmalıdır" dedi.

Diyarbakır- Mardin Metropoliti Saliba Özmen, " Türkiye'ye cumhurbaşkanı olacak kişi, herkesi sevecek, kucaklayacak, tüm dinlerin, dillerin ve kültürlerin yanında yer alacak bir şahsiyet olmalıdır" dedi.

Özmen, Batman'da katıldığı bir iftar programının ardından cumhurbaşkanı seçimine ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kucaklayıcı bir cumhurbaşkanına ihtiyacı olduğunu belirtti.

" Selahattin Demirtaş, takdir ettiğimiz bir kişiliktir" diyen Özmen, "Türkiye'ye cumhurbaşkanı olacak kişi, herkesi sevecek, kucaklayacak, tüm dinlerin, dillerin ve kültürlerin yanında yer alacak bir şahsiyet olmalıdır. Bu, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu bir kişilik olacak" ifadesini kullandı.

- "Kim olursa olsun, hayır dualarımız onunladır"

Özmen, dualarının seçilecek cumhurbaşkanı ile olacağını ifade ederek, "Kim olursa olsun, hayır dualarımız onunladır. Arzumuz, Türkiye'nin birliğini, dirliğini ayakta tutacak bir kişi olması. Yeni cumhurbaşkanının bölgeye, ülkeye barış, huzur ve dayanışma getirmek konusunda örnek olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin Ortadoğu'da önemli bir devlet olduğunu vurgulayan Özmen, ülkenin güçlü olması gerektiğini kaydetti.

Özmen, seçimin ardından herkesin mutlu ve barış içinde yaşamasının en büyük temennileri olduğunu dile getirdi.

Süryanilerin seçimde kimi destekleyeceğine ilişkin soruya Özmen, "Onu bilemiyorum. Herkes istediğini destekler. Seçim demokratik bir haktır. Herkes istediği kişiye oy verecektir. Süryaniler, Türkiye'de herkesi kucaklayacak bir kişilik arıyor" yanıtını verdi.

-Karşılama

-Salondaki kalabalık

-Gülten kışanak

-İftardan detay görüntüler

-Mardin Metropoliti Cumhurbaşkanı seçimleri ile ilgili açıklama

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Türkiye Batman Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title