Haberler

Diyarbakır Kent Ormanı'na Yeni Ağaçlar Dikiliyor

Güncelleme:

Diyarbakır'ın akciğeri olacak olan Talaytepe'deki kent ormanına yeni ağaçların dikimi aralıksız sürüyor.

Diyarbakır halkına dinlenebileceği, yürüyebileceği, nefes alabileceği, doğaya zarar vermeden vakit geçirebileceği yeni yeşil alanlar kazandırmak amacıyla geliştirilen Talaytepe'deki Kent Ormanı'na ağaç dikimi sürüyor.

7 milyondan fazla para

Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, 7 milyon 250 bin liraya ihale edilen, 1 milyon 230 bin metrekarelik alandan oluşan ve seneye tamamlanması hedeflenen Kent Orman Projesi kapsamında ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor. Kent Ormanı'nın 1230 dönümlük birinci etabına, şu ana kadar toplam 8 bin 651 adet yapraklı ağaç dikilirken, aynı etabın 75 bin metrekarelik bölümünde ise 3 bin adet İran Çamı ve mavi selvinin dikim işlemi sürüyor.


13 bin yeni ağaç


Kent Ormanı'nın ikinci etabında da çalışmalarını aralıksız sürdüren Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri, bu etaba 13 bin adet ağacı ekim ayının ortalarından itibaren dikmeye hazırlanıyor. İkinci etapta, duvar ve yol çalışması tamamlanırken, alanın ağaç dikimine uygun hale getirilmesi için tesviye ve toprak düzeltme işlemleri aralıksız sürüyor. Ağaç dikme çalışmalarının, arazinin yapısı ve mevsim koşulları nedeniyle bahar aylarına kadar devam etmesi bekleniyor.

İran Çamı ve mavi selviler yolda

Konuyla ilgili bilgi veren Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Kent Ormanı Projesi Kontrol Mühendisi Gülizar Güneş, Kent Ormanı'nın 1230 dönümlük birinci etabında çalışmaların sürdüğünü belirterek, bu etapta 8 bin 651 adet yapraklı ağaç dikiminin tamamlandığını bildirdi. Güneş, birinci etaba toplam 3 bin adet İran Çamı ve mavi selvinin dikilmeye başlandığını belirterek, Kent Ormanı'nın devamı olan ikinci etapta da çalışmaların sürdüğünü söyledi. Güneş, ekim ayının ortalarından itibaren 13 bin adet ağacın dikimine başlayacaklarını açıkladı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır İran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title