Haberler

Diyarbakır Karpuzunu Üreten Çiftçilere Gübre Desteği

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce, Diyarbakır Karpuzunu Koruma ve Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında Diyarbakır karpuzunu üreten çiftçilere gübre desteği verildi.

DİYARBAKIR - Diyarbakır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce, Diyarbakır Karpuzunu Koruma ve Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında Diyarbakır karpuzunu üreten çiftçilere gübre desteği verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, çiftçilere gübre desteği verilmesi nedeniyle düzenlenen törende, karpuz üreticilerine gübreyle ilgili bilgi vererek, 31 ton gübre dağıtılacağını bildirdi.

Karpuz denildiğinde akla ilk olarak Diyarbakır geldiğini kaydeden Atalar, Diyarbakır karpuzunun tanıtımı amacıyla 1995 yılından itibaren düzenli olarak her yıl yarışma yapıldığını, bu yarışmalarda 50 kilogramı aşan karpuzların olduğunu söyledi.

Bu yıl İl Özel İdaresi kaynağından sağlanan destekle Diyarbakır Karpuzunu Koruma ve Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi'ni hayata geçirdiklerini dile getiren Atalar, proje kapsamında karpuz üreten çiftçilere gübre desteği verildiğini belirtti.

Atalar, "Çiftçi aileleriyle 168 kişinin istifade edeceği gübre desteğinde, karpuz yetiştiriciliğinde ihtiyaç duyulan gübre çeşitleri yer aldı. 31 ton gübre dağıtımı yapılacak" diye konuştu.

Gübreleme desteği ile karpuzun devamlılığını amaçladıklarını bildiren Atalar, bu yıl iri Diyarbakır karpuzu yetiştirileceğini sözlerine ekledi. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Ertan Atalar Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title