Haberler

Diyarbakır Kamalak: Erbakan, Diyarbakır'da Kurulmuş Olan Uyduruk Bir Mahkemede Mahkum Edildi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, doğru konuştuğu için Necmettin Erbakan'ın yolunun kesildiğini belirterek, "Diyarbakır'da kurulmuş uyduruk bir mahkemede mahkum edildi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, doğru konuştuğu için Necmettin Erbakan'ın yolunun kesildiğini belirterek, " Diyarbakır'da kurulmuş uyduruk bir mahkemede mahkum edildi. Uyduruk mahkeme diyorum, bir hukukçu olarak ne dediğimi iyi biliyorum. Ağzımdan çıkan kelimenin ne manaya geldiğini elbette biliyorum. Uyduruk bir mahkeme diyorum" dedi. Partisinin bölgedeki il başkanlarının hazır bulunduğu Diyarbakır'daki bölge toplantısına katılan Genel Başkan Mustafa Kamalak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Merhub Necmettin Erbakan'ın 1994 yıllında Bingöl'de yaptığı konuşmasının ardından yargılandığı Devlet Güvenlik Mahkemesi'ni (DGM) "uyduruk" niteleyen Kamalak, "24 Şubat 1994 yılında merhum liderimiz Erbakan hocamız, Bingöl'de mahalli seçimlerinde yaptığı bir hitabede diyordu ki, 'Bre gavur aşıkları, bu ülkenin çocukları bin yıldan beri okula başlarken besmele ile başlardı. Onu değiştirdiniz, yerine başka şeyler koydunuz. Siz böyle derseniz, bu yöre insanı da şöyle deme hakkı doğmaz mı?' diyordu. Doğru söylediği için merhum hocamızın yolu kesildi. Diyarbakır'da kurulmuş olan uyduruk bir mahkemede, yargılanmak üzere mahkum edildi. Uyduruk mahkeme diyorum, bir hukukçu olarak ne dediğimi iyi biliyorum. Ağzımdan çıkan kelimenin ne manaya geldiğini elbette biliyorum. Uyduruk bir mahkeme diyorum. Bir mahkemenin mahkeme olabilmesi için, her şeyden önce bağımsız ve tarafsız olması lazım. Buradaki mahkeme Devlet Güvenlik Mahkemesi idi. Üniformalı hakimlerden oluşuyordu. Üniformalı hakimlerden oluşan bir mahkemenin bağımsız ve tarafsız olduğunu söylemek mümkün mü? Böyle bir mahkemede bizi yargılayıp, yolumuzu kestiler" dedi.

1925 yılındaki Şeyh Said isyanına da atıfta bulunan Kamalak, "Bir takım gafillere sesleniyorum; bu ülkeye huzur getirmek istiyorsanız, gelin saadetin prensiplerini uygulayın. Bu ülkede kardeşliği, birliği sağlamak istiyorsanız, bu milletin inanç sistemlerini hayata geçirin. O sistem ve inanç yapısından uzaklaştığınız müddetçe barıştan, kardeşlikten, huzurdan fersah, fersah uzaklaşırsınız. Bu sistemden, adil düzenden uzaklaşmaya başladığımız her bir noktada tefrikanın alabildiğince baş gösterdiğini görebiliyoruz. Bunun en önemli ve en soylu çıkışı 1925 Şeyh Said kıyamıdır. O tarihleri ve kıyamı, gerekçelerini dikkate almak suretiyle buradaki kardeşlerimize ulaşın" diye konuştu.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın konuşmasının ardından toplantıya, basına kapalı devam edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necmettin Erbakan Mustafa Kamalak Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title