Haberler

Diyarbakır, 'Kadın Girişimci Yönetici Okulu' Mezunlarını Verdi

Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'nin (BÜYEM), kadın girişimcilerin bilgi birikim ve vizyonunu geliştirmek amacıyla gerçekleştirdiği Kadın Girişimci Yönetici Okulu, Diyarbakır'da da mezunlarını verdi.

Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'nin (BÜYEM), kadın girişimcilerin bilgi birikim ve vizyonunu geliştirmek amacıyla gerçekleştirdiği Kadın Girişimci Yönetici Okulu, Diyarbakır'da da mezunlarını verdi.

Diyarbakır'daki eğitimler, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Diyarbakır Ticaret Borsası evsahipliğinde gerçekleştirildi. Bugün Diyarbakır Ticaret Borsası'nda (DTB) düzenlenen törende, eğitimi başarıyla tamamlayanlara Boğaziçi Üniversitesi'nin sertifikaları verildi. Program kapsamında bugüne kadar 10 ilde 1300'ü aşkın kadın girişimci eğitim aldı.

Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak, çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan; kültürü, tatları, insanlarıyla hayranlık uyandıran Diyarbakır'daki girişimcilerle birlikte olmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Kıvrak, şöyle konuştu:

"2012 yılında, Boğaziçi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'yle beraber hayata geçirdiğimiz Kadın Girişimci Yönetici Okulu'nun 9. durağı Diyarbakır'dı. Programa katılan kadın girişimciler, Boğaziçi Üniversitesi'nin değerli akademisyenlerinden 1 ay boyunca eğitim aldı. Kurumsallaşma, inovasyon, sürdürülebilir şirket yönetimi ve müşteri ilişkileri gibi konulardaki bilgilerini geliştirdi. Eminim bu eğitimler, girişimcilerin profesyonel hayatına artı değer katacak, iş yaşamındaki varlıklarını güçlendirecek. Eğitimi başarıyla tamamlayan girişimcileri gönülden tebrik ediyor, projenin hepsine yeni ufuklar açmasını diliyorum."

BÜYEM Merkez Müdürü Dr. Tamer Atabarut ise, Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliğiyle oluşturulan 'Kadın Girişimci Yönetici Okulu Projesi'nin, bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Projenin hedef kitlesini ülkemizde ticaret ve sanayinin gelişmiş ve gelişmekte olduğu bölgelerde faaliyet gösteren 'kadın girişimciler' oluşturmaktadır. Proje kapsamındaki eğitimler, küçük ve orta ölçekli işletmelerin kurucu ortakları ile bu işletmelerin yönetim pozisyonlarında çalışan ikinci ve üçüncü kuşak kadın girişimcilere yönelik olarak düzenlenmektedir. Bu bağlamda, Garanti Bankası'nın girişimiyle Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) tarafından gerçekleştirilen 'Kadın Girişimciler Yönetici Okulu' eğitimleri kadın girişimcilerin 'iş geliştirme' yaklaşımını şirket kültürü olarak benimsetecek, aynı zamanda 'kurumsal ve uzun ömürlü' işletmelere dönüşmesine katkı sağlayacaktır. Söz konusu eğitimler kadın girişimcilerimize 'vizyoner' bir kimlik sağlarken, katılımcıların yönetsel ve kişisel becerilerini geliştirmekte ve bu konularda sahip oldukları bilgi düzeylerini arttırmaktadır." - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Garanti Bankası Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title