Haberler

Diyarbakır Jenetör Şehrine Döndü

Güncelleme:

Türkiye'de nüfus bakımından 12. büyük kenti olan Diyarbakır'a Dicle EDAŞ'ın yaşattığı elektrik sıkıntısı nedeniyle kent adeta jeneratör evine döndü.

Diyarbakır'da yaşanan elektrik sıkıntısı nedeniyle özellikle esnaf tarafından satın alınan jeneratörler, görüntü ve ses kirliliğine neden oluyor. Buna sebep veren DEDAŞ'ın elektrik kesintileri yüzünden vatandaşlar, özellikle izinli oldukları günlerde bile evlerinde rahat edemiyor.

Artık Psikolojimiz Bozuluyor

Durum karşısında rahatsızlıklarını dile getiren vatandaşlar, elektrik sorununa acil çözüm bulunmaması durumunda psikolojilerinin bozulacağını ifade ediyorlar.

Köstebek yuvasına dönen yolları, sık sık yaşanan elektrik kesintileri ile sorunlar yumağına dönen kentte, yetkililer ise sorunları çözmekten çok, mazeret üretmekle meşgul olduklarını kaydeden vatandaşlar, artık kesintilerin, gündelik hayatı çekilmez hale getirdiğini belirterek şunları söylediler:

"Dicle EDAŞ'ın özelleştirilmesiyle, sıkıntıların azalacağını umut ediyorduk. Ancak yanılmışız. Azalmak bir yana, kesintiler gündelik hayatı felce uğratacak noktaya geldi. Tabiri caizse jeneratörler kenti haline geldik. Ama jeneratörler sağlık açısından tehlike oluşturuyor. Gürültüleri ve etrafa yaydıkları kokular da çabası. Eskiden sadece Bağlar ve Suriçi'nde yaşanan kesintiler, artık Kayapınar ve Yenişehir ilçelerinde sık sık yaşanır hale geldi. Kentin kalbi konumundaki Ofis semtinde bulunan esnaflar ve vatandaşlar, kesintiler nedeniyle ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Vatandaşlar, bilgisayar, televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi elektrikle çalışan cihazlarını tamircilere götürüp getirirken, esnaflar da esnaflar da sık sık kesilen elektrikler nedeniyle iş yapamaz hale geliyorlar. Kesintiler nedeniyle kentte hırsızlık ve kap-kaç vakalarında da artış yaşanıyor. Bir faturamızı yatırmayınca, hemen elektriğimizi kesmeyen gelen Dicle EDAŞ yetkilileri, her ne hikmetse, aynı duyarlılığı kesintilere çözüm bulma konusunda göstermiyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık. Artık canımıza tak etti. İstanbul, Ankara, Bursa, Gaziantep gibi metropol kentlerde yarım saat elektrik gitse, yer yerinden oynar. İnsanları esnafı mağdur etmenin anlamı nedir. Her seçim öncesinde meydanlara çıkıp, elektrik kesintilerine kalıcı çözümler üreteceklerini iddia eden siyasetçilerimiz, maalesef seçimler bitti mi, sırra kadem basıyorlar"

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Dicle Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title