Haberler

Diyarbakır İtfaiyesi Bir Yılda 5 Bin 515 Olaya Müdahale Etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, 2015 yılı içinde 4 bin 193 yangına, 190 trafik kazasına, 899 kurtarma ve 17 boğulma vakasına müdahale etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, 2015 yılı içinde 4 bin 193 yangına, 190 trafik kazasına, 899 kurtarma ve 17 boğulma vakasına müdahale etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 2015 yılında yürütülen çalışmaları kamuoyuyla paylaştı. İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici yaptığı açıklamada, geçen yıl 4193 yangına, 190 trafik kazasına, 899 kurtarma ve 17 boğulma vakasına müdahale ettiklerini bildirdi. Tüm vakalara ekiplerin zamanında müdahale ettiğini anlatan Bilici, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin dalgıç ekibinin olması nedeniyle bölgede meydana gelen tüm boğulma vakalarına da müdahale ettiğinin altını çizdi.

"İŞYERLERİ DENETLENDİ"

Yangın tedbirleri konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten Bilici, 469 adet işyerinin yangın tedbirleri konusunda denetlendiğini bildirdi. Kent merkezi ve ilçelerde sel, heyelan gibi doğal afetlere karşı ekiplerinin hazırlıklı olduğunu, ne kadar araç ve personelle nereye müdahale edilmesi gerektiği konusundaki çalışmaların tamamlandığını açıklayan Bilici, özellikle sel ve heyelanlara karşı 17 ilçede 56 kurumla işbirliği protokolü imzaladıklarını ifade etti.

"ULUSLARARASI STANDARTLARDA ÇALIŞMA"

Yangına müdahale süresinin uluslararası standartlara çekilmesi amacıyla gerekli çalışmaların yapıldığını, üç ilçede itfaiye binasının bu doğrultuda düzenlendiğini kaydeden Bilici, 2016 yılı içinde diğer ilçelerde de bu yönlü düzenlemelerin olacağını kaydetti.

"GÖNÜLLÜLERE VE ÇOCUKLARA EĞİTİM VERİLDİ"

Çocuk Yaz Kampı'nda 940 çocuğa, ilçelerde 19 okulda 5580 çocuğa teorik ve pratik eğitim verdiklerini belirten Bilici, amaçlarının ilkokul çağındaki çocukları yangın ve itfaiye konusunda bilinçlendirmek olduğunu vurguladı.

"10 ADET İTFAİYE ARACI ALINDI"

2015 yılında 10 adet itfaiye aracı satın alındığını kaydeden Bilici, bu araçların Silvan, Hazro, Lice, Hani, Kocaköy, Eğil, Çermik, Çüngüş ilçelerine verildiğini aktardı. 225 personel ve 47 araçla 24 saat kesintisiz hizmet verdiklerine dikkat çeken Bilici, geçen yıl yatırım, mal ve hizmet alımlarına 19 milyon lira harcadıklarını açıkladı. 2016 yılında 23 milyon lira bütçeyle hizmet yürüteceklerini kaydeden Bilici, yıl içinde ilçelerdeki itfaiye binalarının eksikliklerinin tamamlanacağını sözlerine ekledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title