Haberler

Diyarbakır'ın Yüzyılına İmza Atacağız

Güncelleme:

AK Parti Sur Belediye Başkan adayı Abdurrahman Kurt, Diyarbakır'ın yüzyılına imza atacaklarını söyledi.

BDP'nin kalesi olarak anılan Diyarbakır'ın tarihi ilçesi Sur'u marka şehir yapmak için belediye başkanlığına talip olan AK Parti eski Diyarbakır il başkanı ve milletvekili, AK Parti Diyarbakır Sur Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Kurt, Diyarbakır'daki seçimin havasını ve BDP ile olan diyaloglarını aktardı.

BDP'LİLER AK PARTİLİ KURT'U PARTİLERİNE DAVET EDİYOR

Kürt sorunu konuşunda önemli çalışmaları ile tanınan Kurt, AK Parti ideolojisini ve Kürtlere bakış açısını elinden geldiğince anlatmaya çalışıyor. Şehirde kimi BDP'lilerin teveccühü ile karşılaştığını da söyleyen Kurt, zaman zaman da BDP'lilerin kendisine partilerinden aday olması için davet ettiğini ve BDP seçim bürosuna yaptığı ziyareti anlattı.

BDP'NİN SEÇİM BÜROSUNDA OTURAN AK PARTİLİ ADAY

BDP'lilerin seçim bürolarına giderek sohbet eden ve hayırlı olsun dileklerinde bulunduğunu söyleyen AK Parti Diyarbakır Sur Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Kurt, "BDP'lilerin kimisi şaşırıyor, kimi hayırlı olsun diyor, kimi de partisine davet ediyor. Çözüm sürecini tartışmak isteyenler de oluyor" diye konuştu.

Kurt BDP ziyaretinin izlenimlerini şöyle sürdürdü; "Çözüm sürecini yürütecek tek parti AK Parti'dir. Bunu geçtiğimiz 90 yıl herkese gösterdi. Türkiye'ye barış getirecek bu fırsatı değerlendirmemek tüm halklara büyük ihanet olur. Üniversite yıllarından başlayan Kürt sorunu mücadelemizi bilen BDP'lilerin bile teveccühü ile karşılaşıyoruz. Ama siyaseti slogandan ibaret olarak gören kitleler de tepki gösteriyor ama çevresi tarafından uyarılınca susuyorlar"

KÜRTLERİN YENİ KURTULUŞ SAVAŞINDAN BEKLENTİSİ BİR DAHA ALDATILMAMAK

Çözüm sürecinin bölgedeki yansımalarını anlatan Kurt, "AK Parti milletin taleplerine dönük çalışmalar yürütüyor. Halkın bu güne kadar çektiği mazlumiyetleri çektirmemek için çaba sarf ediyor. Tabi bu geçişin sancılarını, sıkıntılarını çekiyoruz. Hizmet bekleyen vatandaş algısı olan yeni bir devlet kurmaya çalışıyoruz. Yeniden bir kurtuluş savaşı veriyoruz. Kürtlerin bu kurtuluş savaşından beklediği 100 yılda yapılan aldatmanın bir kez daha tekrarlanmaması" açıklamasını yaptı.

"DİYARBAKIR'IN YÜZYILINA İMZA ATACAĞIZ"

Burada proje çok yapacak adam yok diyen Abdurrahman Kurt "Sur'u marka şehir haline getirecek çalışmalar yürüteceğiz. Şehrin kendi Ortaçağ mimarisini onaracağız. Bizim rakiplerimizin bunu yapabileceğini düşünsem zaten bu kadar üzülmem. Dolayısıyla yeni bir 5 yılı Sur'un kaybetme şansı yok. Kendi uluslararası tecrübelerimle, devlette her kademenin sonsuz destek vereceği bilinçle Diyarbakır'ın yüz yılına imza atacağımı söyleyebilirim. Diyarbakır'da belediye başkanı yapacaksam Sur'da yaparım dedim ve burada olmak ayrıcalıklı olacak." ifadelerini kullandı.

TRAFİK IŞIKLARININ RENGİNİ DEĞİŞTİREN DEVLETTEN KEMİKLERİN PEŞİNE DÜŞEN DEVLETE

Diyarbakır'ın çözüm süreci ile nereden nereye geldiğini anlatan Abdurrahman Kurt, "Evrensel trafik ışıkları renginin Diyarbakır'da değiştiğini, babaların cinnet geçirerek oğullarını vurduğu bir coğrafyadan bahsediyoruz bunun altını çizmek lazım. Şimdi faili meçhullerin, kemiklerin peşine düşen bir hükümeti konuşuyoruz." açıklamasını yaptı. Saha araştırmaları ve anketler yaptırıyor musunuz sorusuna, "Gelen duyumlar büyük bir olasılıkla kazanacağımız yönünde, eski BDP'li isimlerle beraber çalışıyoruz, Kürt sorunun çözümüne nasıl baktığımızı bilenler ile birlikte burada önde olduğumuzu BDP'den bile söyleyenler var." cevabını veren Kurt, seçim öngörüsünü açıklarken, "Kazanacağız, alacağız ifadelerini sevmediğini ve bu kenti ayağa kaldırmak bizim işimiz. Kazanırsam mimar eşimle birlikte çalışacağım" dedi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Abdurrahman Kurt Diyarbakır Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title