Haberler

Diyarbakır'ın Sosyal Risk Haritası Çıkarılıyor

Diyarbakır Valiliği, terör olayları nedeniyle halkın yaşadığı travma ile terör mağduru vatandaşların durumunun ve beklentilerinin belirlenmesi için Sosyal Risk Haritası ve Sosyal Politikalar Eylem Planı hazırlıyor.

Diyarbakır Valiliği, terör olayları nedeniyle halkın yaşadığı travma ile terör mağduru vatandaşların durumunun ve beklentilerinin belirlenmesi için Sosyal Risk Haritası ve Sosyal Politikalar Eylem Planı hazırlıyor.

Valilikten yapılan açıklamada, Diyarbakır'ın göç ve göçe ilişkin sorunlarını konu alan araştırmanın tamamlandığı ancak il üzerindeki etkisini ortaya koyan detaylı bir çalışma yapılmadığı belirtildi.

Bu eksikliği gidermek amacıyla merkez ilçelerde "göç" olgusundan hareketle, güncel durumu tespit etmek ve politika koyuculara yardımcı olmak amacıyla, il merkezi düzeyinde göçe ilişkin sorunları konu alan bir araştırma yapıldığı bildirildi.

Araştırma kapsamında 2 binin üzerinde kişiyle anket yapıldığı, 300'e yakın kişiye de çeşitli tarihlerde yapılan 18 adet odak grup toplantısıyla ulaşıldığı ifade edildi.

Açıklamada, 2 bin 528 lise öğrencisine, "Gençlik durum analiz anketi" yapıldığı, bu kapsamda merkez ilçelerinin göçe bağlı olarak yaşadığı sorunları, göçün nedenleri ve mekansal yerleşim yapısıyla ilişkisini analiz etmek amacıyla, Valilik ve Karacadağ Kalkınma Ajansı koordinasyonunda "Diyarbakır Göç Araştırması" çalışması gerçekleştirildiği aktarıldı.

Çalışma kapsamında göçün çarpık kentleşmeye etkisi ve başta temel kamu hizmetlerinin sunulmasındaki eksiklikler olmak üzere, diğer nedenlere bağlı olarak yaşanan sosyal sorunlar irdelendiği belirlendi.

Açıklamada şunlara yer verildi:

"Diyarbakır Göç Araştırması çalışmasından sonra bu araştırma sonucunun da ışığında başta göç ile oluşan sorunlar olmak üzere diğer sosyal sorunların tespiti ve çözüme kavuşturulması adına Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen, Diyarbakır Valiliği ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Dezavantajlı Grupların Sosyal Entegrasyonu ve Rehabilitasyonu' projesiyle Diyarbakır'da yaşayan bireylerin içerisinde bulundukları şartları tespit ederek, sosyal açıdan risk oluşturabilecek durumları bilimsel verilerle ortaya koymak ve bu alanda uygulanacak politika ve faaliyetler için yol gösterici bir strateji belgesi hazırlamak için ilk adımlar atılıyor."

Oluşturulacak strateji kapsamında engelli, kadın, genç, suça sürüklenen çocuklar, yoksulluk, işsizlik ve dezavantajlı bireylerin tespiti, bireylere yönelik yürütülen çalışmaların ve bunları yürüten kurum ve kuruluşların sorunlara yaklaşımlarını belirlemek için araştırmalar yapılacağı aktarıldı.

Eylem Planı ile dezavantajlı vatandaşlara en kaliteli hizmetlerin sunulması adına bir yol haritası çizilerek uygulanmaya hazırlanacağı belirtildi.

Bu alanda topluma hizmet üreten, toplumun dezavantajlı kesimlerine hizmet sunan, bu alanda proje, yatırım ve çalışmalar ortaya koyan ve geliştiren kamu kurumları ve sivil toplum örgütleriyle iş birliği içerisinde çalışılacağı bildirilen açıklamada, şunlar belirtildi:

"Çalışma kapsamında 10.000 anket, 120 derinlemesine mülakat, farklı alanlarda katılımcıların olduğu 35 odak grup toplantısı gerçekleştirilecek. Çalışma ekibinde konu hakkında uzman akademisyen ve araştırmacılar yer alacaktır. Çalışmanın 6 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor."

Vali Hüseyin Aksoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Eylem Planı ile kentte yaşayan bireylerin içinde bulundukları mevcut durumun tespit edileceğini kaydetti.

Aksoy, şunları bildirdi:

"Özellikle son dönemde yaşanan olayların da etkisiyle, bölge halkının yaşadığı travma ve bu travmanın etkilerinin yerinde tespit edilmesi, terör mağduru vatandaşlarımızın mevcut durumunun ve beklentilerinin ortaya konulması, hizmet sunan kurumların bölgeye ilişkin sorunlara yaklaşımında yol gösterici olacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Aksoy Karacadağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title