Haberler

Diyarbakır'ın 24 Milyon Avroluk Altyapı Yatırımı Tamamlanıyor

Modern bir altyapı, güzel bir Diyarbakır için yatırımlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, 24 milyon avroluk “Yağmursuyu Drenaj Sistemleri ve Atık Su Kolektörlerinin Rehabilitasyonu Projesi”nin yüzde 98’ini tamamladı.

Modern bir altyapı, güzel bir Diyarbakır için yatırımlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, 24 milyon avroluk "Yağmursuyu Drenaj Sistemleri ve Atık Su Kolektörlerinin Rehabilitasyonu Projesi"nin yüzde 98'ini tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün, Avrupa Birliği'nin yüzde 85, DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün yüzde 9, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yüzde 6 katkısıyla gerçekleştirdiği 24 milyon avroluk "Yağmursuyu Drenaj Sistemleri ve Atık Su Kolektörlerinin Rehabilitasyonu ve Tamamlanması Projesi"nin inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. Kent merkezinin modern bir altyapıya sahip olması için IPA ile yapılan sözleşme doğrultusunda yüklenici firmalar eliyle çalışmalar yürütülürken, toplam 122 bin 500 metre kanalizasyon, 50 bin 143 metre yağmur suyu şebekesi döşenmesinin öngörüldüğü projenin yüzde 98'i tamamlandı.

Çalışmalar kapsamında, kent merkezine 50 kilometre yağmursuyu şebeke hattı, eskiyen kanalizasyon sistemleri yerine ya da yeni yerleşim yerlerine toplam 120 kilometre kanalizasyon şebeke hattı döşendi, cadde ve sokaklara 2 bin 700 adet yağmursuyu ızgara sistemi yerleştirildi.

SON 2,5 KİLOMETRE

Kalan 2.5 kilometrelik kanalizasyon hattının Ben u Sen, Bağıvar ve Çarıklı'da yürütüleceği belirtilirken, yağmursuyu şebekesinde kalan çalışmalar ise Yenişehir ilçesi Kışla Caddesi ve Fiskaya Üniversite Köprüsü'nde, Kayapınar ilçesi Diclekent, Mahabad Bulvarı ve Tekel Caddesi'nde, Bağlar ilçesi Kamışlo Bulvarı'nda, Sur ilçesi Bağıvar Köprüsü ve Çarıklı Mahallesi'nde sürüyor.

"KIŞLA CADDESİ'NDE ÇALIŞMALAR İKİ AY SÜREBİLİR"

Çalışmaların seyri hakkında bilgi veren DİSKİ Yatırım İnşaat Daire Başkanlığı Kontrolü Hüseyin Karatekin, Kışla Caddesi'nde yapılan çalışma bağlantılarının Ofis Rızvanağa'dan başlayıp, Fiskaya hattını birbirine bağlayan bir hat olduğunu belirtti. Elazığ Caddesi'nden Rızavanağa'ya kadar olan 330 metrelik bir alanda çalışmanın sürdüğünü kaydeden Karatekin, "Bu hat Rızavanağa'dan gelecek yağmur sularını alacak şekilde dizayn ediliyor. Kışla Caddesi'nde yağmursuyu drenaj sistemi döşendikten sonra yağmursuyu ızgaraları yerleştirilerek çalışma tamamlanmış olacak" dedi.

Kışla Caddesi'ndeki çalışmaların 7 metrelik derinlikte sürdürüldüğünü aktaran Karatekin, "Bulunduğumuz alanın zemini oldukça sert olduğundan dolayı çalışmalar uzun sürebilir. Tahmini olarak çalışmalar bu hatta iki ay daha sürebilir" diye konuştu.

"BİR HAFTADA TAMAMLANACAK"

Diclekent, Mahabad Bulvarı ve Tekel Caddesi'nde süren çalışmaları bir hafta içinde tamamlanmasının hedeflendiğini kaydeden Karatekin,

"Yenişehir'de Ben u Sen hattında bir çalışma başlayacak. Daha önceki çalışmalarda Ben u Sen'den Turgut Özal İlkokulu'na kadar hat çekildi. Şimdi oradan Şehitlik Caddesi'ne kadar olan bölümün arası kalmış vaziyette. Yüklenici firma en kısa zamanda Ben u Sen'de çalışmalara başlayacağını bildirdi" ifadelerinde bulundu.

Projenin tamamlanmasıyla kentin altyapısının rahatlayacağını belirten Karatekin, yağmur sularının kanalizasyon şebekesine karışmadan bağımsız bir şekilde Dicle Nehri'ne bırakılacağını anlattı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Diyarbakır Yenişehir Bağıvar Yerel Haberler

title