Haberler

Diyarbakır İçin Geri Sayım Başladı

Güncelleme:

Diyarbakır'ın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmesine sayılı günler kaldı.

Diyarbakır'ın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmesine sayılı günler kaldı. Almanya'nın Bonn kentinde başlayan toplantıda, Diyarbakır'ın tarihi mirasının, "dünya mirası" olması için nihai karar verilecek. Adaylık dosyasının ele alınacağı toplantıya, 2 Temmuz tarihinden itibaren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile Fırat Anlı da katılacak.


Kentin simgesi olan, üzerindeki yazıtlar, kitabeler ve kabartma figürlerle bir açık hava müzesini andıran 5 bin 700 metre uzunluğunda 12 metre yüksekliğindeki tarihi surlar ile özgün işlevini binlerce yıldır koruyan 700 hektarlık alanı kapsayan Hevsel Bahçeleri'nin "Dünya Mirası" olarak tescillenmesi için tüm hazırlıklar tamamlandı. Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzaj Alanı dosyasının görüşüleceği ve karara bağlanacağı UNESCO 39. Dünya Miras Komitesi Toplantısı UNESCO'nun dönem sözcüsü olan Almanya'nın Bonn kentinde 28 Haziran'da başladı.

8 Temmuz'a kadar sürecek toplantıya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Alan Yönetimi, İmar, Dış İlişkiler ile Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Birimi'nden çok sayıda belediye çalışanı ile yöneticisi de katılarak, lobi faaliyetinde bulunuyor. Alan Yönetim Başkanlığı tarafından hazırlanan tüm doküman ve yayınlar UNESCO delegasyonuna sunularak, destek isteniyor. Türkiye'nin de aralarında yer aldığı Cezayir, Kolombiya, Finlandiya, Almanya, Hindistan, Jamaika, Japonya, Kazakistan, Kore Cumhuriyeti, Lübnan, Malezya, Peru, Filipinler, Polonya, Portekiz, Katar, Senegal, Sırbistan delegasyonunun başkanlarıyla temasa geçilerek, verilecek karar öncesi mirasın tanıtım çalışmaları yapılıyor.

Eş Başkanlar 2 Temmuz'dan itibaren katılacak

Diyarbakır'ın adaylık dosyasının görüşeceği toplantıya, 2 Temmuz'dan itibaren Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile Fırat Anlı da, Sur ile Yenişehir Belediyesi eş başkanları da katılacak. Toplantıda ayrıca tehlike altındaki miras alanları da görüşülerek, Suriye, Irak ve Afganistan'daki saldırılar nedeniyle yıkılan ya da tahribata uğrayan miras alanları için devletlere çağrıda bulunulacak.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Fırat Anlı Almanya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title