Haberler

Diyarbakır Hipodromu'nda Yarış Heyecanı Başladı

Türkiye'nin en büyük hipodromu özelliğine sahip Diyarbakır Hipodromu'nda yarış heyecanı başladı.

Türkiye Jokey Kulübünce (TJK) Çınar ilçesine 6, kent merkezine 26 kilometre uzaklıktaki Beşpınar köyünde bulunan bin 500 dönümlük alanda 4 yıl önce kurulan hipodromda bu sezon 240 koşu yapılması planlanıyor.

Sezonun ilk yarışını izleyen Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, gazetecilere yaptığı açıklamada, sezonun hayırlı olmasını diledi.

Kıraç, spor aktiviteleri içinde yer alan at yarışlarına katılan at sahiplerinin bugünü özlemle beklediğini ifade ederek, Diyarbakır'ın bin 500 dönüm alan üzerinde Türkiye'nin en büyük hipodromuna sahip olduğunu söyledi.

Aralık sonuna kadar sezonun devam edeceğini kaydeden Kıraç, şöyle dedi:

"Bölgedeki tüm at yarışı severleri Diyarbakır Hipodromu'ndaki yarışlara davet ediyoruz. Hipodrom, bölge için son derece önemli. Aileler de buradaki mesire alanlarından faydalanabilir. Midilli atlarıyla çocuklarını tanıştırabilirler. Böylesine güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapacak hipodromun Diyarbakır'da olmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Hipodrom, istihdam yaratmasının yanı sıra ilgili belediyeye de önemli bir pay veriyor. İklimimiz bu bölgedeki spor aktivitelerinin gece yapılmasına uygun. Aydınlatma sisteminin en kısa sürede gerçekleştirilmesi halinde gece koşularının da yapılması sağlanacaktır. Kazasız belasız sezon diliyorum."

"Yarattığı istihdam ile bu sektör bacasız bir sanayi"

TJK Yönetim Kurulu Üyesi Can Güven de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in memleketi Diyarbakır'da at yarışlarına başlamış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.

Yarışların kazasız belasız ve en güzel şekilde geçmesinin en büyük dilekleri olduğunu vurgulayan Güven, TJK'nin 8 hipodromunda yarış yapıldığını belirtti.

Güven, Türkiye'de atçılığın dünyada hiç küçümsenmeyecek bir konumda olduğuna dikkati çekerek, "TJK, dünya yarışçılığında Avrupa'da ilk 5'te, dünyada da ilk 7'de. TJK, yaklaşık 3 bin bayisi ile Türkiye'nin her yerine dağılmış vaziyette. Yarattığı istihdam ile bu sektör bacasız bir sanayi" diye konuştu.

Atçılığın iki canlının birlikte müsabaka yaptığı ve neticesinde ikisinin de pay kazandığı, dünyadaki tek spor branşı olduğunu dile getiren Güven, yarışların Diyarbakır'a hayırlı olmasını canı gönülden dilediğini söyledi.

Güven, 3 ay haftada bir gün gerçekleştirilecek yarışların aralıkta haftada iki gün gerçekleştirileceğini belirterek, Diyarbakır halkını yarışlara davet etti.

İlk gün 8 koşu yapıldı

At sahiplerinin ve izleyicilerin büyük heyecan yaşadığı sezonun ilk yarış gününde bin 200 metrede 8 koşu gerçekleştirildi.

Vali Kıraç, ilk koşuda birinci olan 3 numaralı "Derbeder" isimli atın sahibi Muhammed Ferhan'a plaket, jokeyi ve antrenörüne de çiçek verdi.

Yarışlara Şanlurfa'dan getirdikleri "Yahya Reis" isimli atları ile katılan 7 çocuk sahibi Yahya ve Havva Tumbul çifti, dedelerinden beri atçılıkla ilgilendiklerini söyledi.

Yahya Reis'in yarışta ikinci olduğunu ifade eden Tumbul çifti, yarışın kazasız belasız geçmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title