Haberler

Diyarbakır Habur'un Kapanması Nedeniyle Türk Şoförler 23 Gündür Kuzey Irak'ta Bekliyor

Şırnak'ın Cizre ve Silopi İlçeleri'nde uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte, Ortadoğu'ya açılan Habur Gümrük Kapısı'nın kapanması, binlerce Türk şoförünün Kuzey Irak'ta mağdur olmasına yola çtı.

Şırnak'ın Cizre ve Silopi İlçeleri'nde uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte, Ortadoğu'ya açılan Habur Gümrük Kapısı'nın kapanması, binlerce Türk şoförünün Kuzey Irak'ta mağdur olmasına yola çtı. 23 gündür Kuzey Irak Kürt Bölgesi'ndeki Zaho kentinde bekleyen şoförler, devlet büyüklerine seslenerek çözüm bulunmasını istedi.

Sokağa çıkma yasakları nedeniyle Silopi'den Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nın da kapatılması nedeniyle taşımacılık yapan Türk şoförler ülkeyi giriş yapamayınca, kuzey Irak tarafında İbrahim Halil Sınır Kapısı ile Zaho kentinde günlerdir bekleyişlerini sürdürüyor. Diyarbakır'ın Bismil İlçesi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Nesip Fidan, 23 günden beri Zaho'da binlerce Türk şoförünün mağdur halde beklediğini belirterek, "Devlet büyüklerimize sesleniyoruz; Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; lütfen bu soruna bir çözüm bulun. Yüzlerce, binlerce şoför burada bekliyoruz. Sadece bölgeden değil, Konya'dan Gaziantep'ten Türkiye'nin bir çok kentinden şoför burada mağdur halde bekliyor. Cizre ve Silopi için bir çözüm bulunsun. Şu an Zaho kentinde perişan bir durumda bekliyoruz" dedi.

Şoförlerden Mehmet Tekin de, bazı şoför arkadaşlarının hastalandığını hatta kalp krizi geçiren arkadaşlarının olduğunu belirterek, "Hastalanan arkadaşlarımız var. Hatta bir arkadaşımız kalp krizi geçirdi. Türkiye'nin her tarafından burada olan şoförler var. Devlet büyüklerimizden bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Borçlarımız var ödeyemiyoruz. Ailelerimiz perişan, onları merak ediyoruz. Bu soruna bir çözüm bulsunlar" diye konuştu.

Mardinli şoför Mehmet Ali Duran ise, devlete faydası olacaksa burada 50 gün iki ay kalmaya razı olduklarını belirterek, "Burada kalmamız, devletimize bir faydası olacaksa, burada 50 gün bıraksınlar. Soğuk havada 23 gündür buradayız. Bize bir cevap versinler, çözüm bulsunlar. Ailelerimiz bizi bekliyor. Çocuklarımız merak içerisinde" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Silopi Cizre Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title