Haberler

Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesinde Sorunlar Bitmiyor

Güncelleme:

Diyarbakır Ergani karayolu üzerinde bulunan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma hastanesinde yaşanan sorunlar, çözülmek bir yana, her geçen gün daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Yetkililerin sadece laf ürettikleri hastanenin içler acısı halinden ise, en çok zararı görenler, her zaman olduğu gibi hastalar, hasta yakınları ve refakatçiler oluyor.

Yolların çamur deryası olduğu hastane çevresinde, yazın toz toprak, kışın ise çamur deryasından geçilemiyor. Aradan geçen bunca yıla rağmen, dolmuş seferlerinin halen düzenlenemediği hastaneye, vatandaşlar bir saate yakın süren otobüs seferleriyle gitmek zorunda kalıyor.


SORUNLAR GİDEREK ARTIYOR


Öte yandan hastanede Yeni yapılan Acil serviste, Tavandan hasta ve hasta yakınlarının üzerine sular damlıyor, küçük kova bırakarak tedbir alınması ise dikkat çekiyor. Uzun süreden beri yaşanan bu sıkıntılara rağmen, hastane yönetiminin harekete geçmemesi ise hastalar ve refakatçilere oldukça zor anlar yaşatıyor. Özellikle yağışlı havalarda damlayan sular, hastaların tedavilerini bile olumsuz etkiliyor.


Odalar ise elektrikli ısıtıcılarla ısıtılmaya çalışılıyor. Üstelik odalardaki televizyonlarda tek kanal çekmiyor. Bütün bunlar yetmezmiş gibi, çocuk oyun parkı kaldırılması, özellikle çocukları bir hayli üzdü. Bir süre önce hasta yakınlarının moral ve motivasyonunu artırmak ve çocukların rahatlıkla eğlenebilmesi için yapılan çocuk oyun parkının yapılması, haklı olarak tepkilere yol açtı.

Her gün binlerce hastanın muayene olduğu, yüzlerce hastanın yatarak tedavi gördüğü ve yatak sayısı bakımından bölgenin en büyük hastaneleri konumunda olan hastanede, sık sık kesilen sıcak sular da, hem hastane çalışanlarını, hem de hastalar ve refakatçileri zor durumda bırakıyor. Hastalar ve refakatçileri, muhatap olacakları sorumlu bulamamaktan yakınırken, sorunlar karşısında hastane yönetiminin sessiz kalışı da dikkatleri çekiyor.

Ciddi personel yetersizliğinin yaşandığı hastanede, yoğum bakım dahil farklı birçok servisteki hemşirelik hizmeti, idarecilerin dayatmalarıyla hastanede görevli teknikerlere yaptırılıyor. Sabahın erken saatlerinde hastaneye geldiklerini ancak akşama kadar sıra kuyruklarında vakit geçirdiklerini belirten vatandaşlar bu sorunlara bir çare bulunmasını isterlerken, fiş sırasının yanı sıra doktora muayene olurken de sıra beklediklerini bunun yanında istenilen tahlillerde bile saatlerce sıra beklediklerini belirttiler.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Gazi Yaşargil Diyarbakır Ergani Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

QasırgaMobil-IOS:

İnşaat aşamasında ve teslim alımında sıkı denetim olmadığı sürece sorunlar bitmez

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title