Haberler

Diyarbakır Emniyet Müdürü: Terör Operasyonlarında Halkın Büyük Desteğini Gördük

Diyarbakır Emniyet Müdürü: Terör operasyonlarında halkın büyük desteğini gördükDİYARBAKIR Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, merkez Sur İlçesi başta olmak üzere teröre yönelik düzenledikleri operasyonlarda halkın kendilerine büyük destek verdiğini belirterek, "Ben Diyarbakır halkına teşekkür etmek istiyorum.

Diyarbakır Emniyet Müdürü: Terör operasyonlarında halkın büyük desteğini gördük

DİYARBAKIR Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, merkez Sur İlçesi başta olmak üzere teröre yönelik düzenledikleri operasyonlarda halkın kendilerine büyük destek verdiğini belirterek, "Ben Diyarbakır halkına teşekkür etmek istiyorum. Gerek Sur'daki, gerek Bağlar ilçemizdeki operasyonlarda ve sonrasında Diyarbakır halkının biz güvenlik güçleri olarak çok büyük desteğini gördük. Süreç içerisinde hem ihbarlarımız çok arttı, hem de Diyarbakır halkı teröre sokak eylemlerinde destek vermediğini çok net bir şekilde gösterdi" dedi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, kentte görev yapan gazetecilerle Polisevi'nde bir araya gelerek, gazetecilerin takip ettikleri olaylar sırasında yaşadıkları sorunları dinleyip, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yaklaşık 9 ay önce kentte göreve başladığını anımsatan Adnan Taşdan, gazetecilerin sorunlarını ve önerilerini dinledi. Sur ilçesi ve Bağlar ilçesinde yaşanan terör olaylarına da değinen Taşdan, terör örgütünün vatandaşın yaşam, eğitim haklarını ellerinden aldığını belirterek, şunları söyledi: " Silvan, Sur ve Bağlar ilçelerinde örgütün barikat kurma, alan tutma çalışmaları vardı. Yapılan müdahale sonucun da bu bölgelerde çok sayıda silah, mühimmat ele geçirildi. Ben buradan Diyarbakır halkına teşekkür etmek istiyorum. Gerek Sur'daki, gerek Bağlar ilçemizdeki operasyonlarda ve sonrasında Diyarbakır halkının biz güvenlik güçleri olarak çok büyük desteğini gördük. Süreç içerisinde hem ihbarlarımız çok arttı, hem de Diyarbakır halkı teröre, sokak eylemlerinde destek vermediğini çok net bir şekilde gösterdi. Teröre müzahir, terör örgütlerine müzahirce yapılan eylemler de sayıları sizde çok net bir şekilde görüyorsunuz. En alt seviyelere inmiş vaziyette. Diyarbakır halkı terörün mağdurlarından bir tanesi, yaşam, eğitim hakları ellerinden alındı. Çocuklarını okula gönderemediler. Sağlık ocaklarına gidemediler, dükkanlarını açamadılar, ticaret yapamadılar. Terörün minimize edilmesi Diyarbakır'daki olayların bitmesiyle birlikte tekrar normal bir hayata dönüldüğünü memnuniyetle görüyoruz. Buradaki en büyük destekte Diyarbakır halkının. Terör olayları ülkemizin en büyük sorunu ve en büyük sorunların başında örgüt sıkıştıkça bu eylemlerini ülke geneline yaymaya çalışıyor. Biliyorsunuz büyük şehirlerimiz diğer taraflarda da müessif olaylar meydana geldi. Biz Diyarbakır'ı güvenli hale getirdik. Ancak terörün tamamen bittiğini dünya üzerinde de söylemek mümkün değil. Tedbirlerimizi en üst seviyede devam ettiriyoruz. Diyarbakır'da hep birlikte beraberce yaşayacağız."

Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Bağlar İlçesi Kaynartepe mahallesinde örgütün hendek kazıp barikat kurma eylemleri sırasında vatandaşın ihbarlarıyla büyük destek verdiğini belirterek 13 Mart tarihinde 3 ihbar, 14 Mart tarihinde 420, 15 Mart tarihinde 274 ihbar yapıldığı belirtildi.

SUR'DA KLİP ÇEKİMİ

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Adnan Taşdan, Sur İlçesi'nde klip çekilmesiyle ilgili, "Orada görevli bir arkadaşımızın olduğunu değerlendiriyoruz. Tedbir alan bir arkadaşımızın yaptığı bir olay olduğunu değerlendiriyoruz. Onunla ilgili olarak soruşturma başlatmıştık ama daha detaylı olsun diye Genel Müdürlük'ten müfettiş görevlendirildi. Soruşturma sürüyor soruşturma sonucunda ortaya çıkacak" dedi.

FETÖ YAPILANMASI

Fethullahçı Terör Örgütü'nün teşkilat içerisinde yapılanmasına ilişkin soruların değerlendiren Taşdan, "Örgütsel yapılanmaya katılan bir sürü meslek mensubumuz var. Tabii ki büyük bir teşkilat bu örgütün maruz kaldığı bir teşkilatta siz yeniden yapılanmaya gidiyorsanız onunda etkileri olacaktır. Özellikle istihbari birimler açısından olacaktır. Ama biz süratle o içimizde suça bulaşan, o örgüte bulaşan insanları ayıklıyoruz. Bunların mahkeme süreçleri sürüyor, bir kısmı tutuklu vaziyette. Teşkilatımıza zayıflık getirdi mi ' Getirdi. Ama onu da telefi ediyoruz, ettik de diyebilirim. İçimizde hala o örgütün uzantısı olan insanlar var mıdır' Tespit ettiğimiz zaman işlemleriniz yapıyoruz. Onların" dedi.

Sur'un sokağa çıkma yasağı bulunan bölgelerinde arama tarama faaliyetlerinin sürdüğünü belirten Taşdan, bugüne kadar bölgeden 65 teröristin cesedinin çıkarıldığını, bunların bir kısmının kentteki hastane morglarında kimlik tespiti çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Bölgede halen PKK'lıların cesetlerinin bulunduğunu değerlendirdiklerini belirten Taşdan, bu konudaki çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Silvan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title