Haberler

Diyarbakır Emniyet Müdürü Görevden Alındı

Güncelleme:

Son dönemde peş peşe yaşanan olaylar sonrası Diyarbakır'da Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'nün görevine son verildi.

Diyarbakır'da son dönemde peş peşe yaşanan olaylar ve HDP mitingine yönelik bombalı saldırı üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü görevinden alındı.

MÜFETTİŞ RAPORU DOĞRULTUSUNDA...

HDP'nin 5 Haziran'daki Diyarbakır mitinginde bombalı saldırıyı yapan IŞİD üyesi Orhan Gönder'in "terör" şüphesiyle arandığı, kaldığı otele polisin giderek sadece yoklama kaçağından tutanak tuttuğu ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine emniyet genel müdürlüğü soruşturma açmış, bölgeye iki müfettiş göndermişti. Böğürcü'nün müfettişlerin hazırladığı rapor doğrultusunda görevden alındığı iddia edildi.

MERKEZE ALINDI

PKK yöneticisinin hastanede firar etmesi, Kobani eylemlerinde 15 kişinin hayatını kaybettiği, HDP Eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın evine yapılan polis baskını, YDH-G ile Hizbullah'ın devamı olan HÜDA-Par üyeleri arasında yaşanan çatışma ve son olarak 5 Haziran'daki HDP Diyarbakır mitinginde bombaların patlamasıyla gündeme gelen Diyarbakır'da, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'nün görevden alındığı iddia edildi. HDP mitingine düzenlenen bombalı saldırı ardından Emniyet Genel Müdürlüğü, soruşturma başlatmış, bölgeye müfettiş göndermişti. Böğürcü'nün yürütülen soruşturma kapsamında görevden alınarak merkeze alındığı ileri sürüldü. Böğürcü'nün Emniyet Müdürlüğü döneminde Diyarbakır'da meydana gelen ve Türkiye'de gündem olan olaylar ise şöyle:

PKK YÖNETİCİSİ HASTANEDE FİRAR ETTİ

PKK'nın dağ kadrosunda bulunan ve askeri kanadının içindeki önemli isimlerinden biri olan Bedrettin Güçlü, Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde, her gün başında nöbet tutan 4 polise rağmen firar etmişti. Firardan sonra 4 polis açığa alınırken, firardan 2 gün önce ise emniyet müdürlüğüne 'kaçırılacak' ihbarı yapıldığı ortaya çıkmıştı.

KOBANİ EYLEMLERİNDE 15 KİŞİ ÖLDÜ

Türkiye genelinde 7-8 Ekim tarihlerinde yapılan Kobani eylemlerinde en büyük kayıp Diyarbakır'da yaşanmıştı. Diyarbakır'da PKK yandaşları ile Hizbullah'ın devamı olan HÜDA-PAR üyeleri arasında çıkan olaylarda 15 kişi hayatını kaybetmişti. Diyarbakır'da güvenliğin sağlanması için asker, sokağa inerek, şehrin merkezinde önlem almıştı.

DEMİRTAŞ'IN EVİNE KAÇAKÇILIK BASKINI

Bir başka olay ise 9 Mayıs 2015 tarihinde meydana geldi. "155 Polis İmdat" hattını arayan bir kişi, akaryakıt kaçakçılığı yapan şahsı ihbar etmek istedi. İhbarcı, adres olarak HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın evini söyledi. Kaçakçılık polisi, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın evini bastı. Bu sırada evde olan Demirtaş, bir süre polis ekipleri ile görüşerek, ihbarın yanlış olduğunu anlattı. İhbarcı kişi ile görüşmesi sonucu adresin yanlış olduğunu anlayan polis ekipleri, bölgeden ayrıldı.

YDH-G, HİZBULLAH ÇATIŞMASI

Diyarbakır'da 9 Haziran tarihinde meydana gelen olayda ise İhya-DER Başkanı Aytaç Baran, evinin bulunduğu sokakta uğradığı saldırı sonrası öldürüldü. HÜDA-PAR'ın önemli isimlerinden biri olarak bilinen Aytaç'ın PKK'lılar tarafından öldürüldüğü açıklanmış, devamında çıkan olaylarda ise 4 kişi hayatını kaybetmiş ve 6 kişi ise yaralanmıştı.

MİTİNG BOMBASINDA İSTİHBARAT ZAFİYETİ

HDP'nin 5 Haziran'daki Diyarbakır mitingine bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıyı yapan IŞİD üyesi Orhan Gönder'in "terör" şüphesiyle arandığı, ancak kaldığı otel bilindiği halde işlem yapılmadığı ortaya çıkmıştı. Saldırıda iki gün önce Gönder'in kaldığı otele sabaha karşı giden polisin, "Asker yoklama kaçağı" olarak Gönder hakkında tutanak tutarak, otelden ayrıldığı belirlenmişti. Gönder'in terör şüphelisi olarak kaydı bulunmasına rağmen UYAP ve GBT'ye kaydının girilmediği de ortaya çıkmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Selahattin Demirtaş Halis Böğürcü Diyarbakır Kobani Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (60)

Adınızı Yazınıbrahım babat:

her vatanını seven polısmı oluyor olmasın. o vatanını sevdığı içinmi vatanı koruyor. ne alaka maaş alıyor. 2 ay maaş vermesınler bakalım vatanı sevecekmı.

5
140
yanıtYanıtla
Amedli:

Geç kalınmış bi karar bence 6 7 ekim olaylarından hemen sonra görevden alınması gerekiyordu..

25
13
yanıtYanıtla
PARALELCİ KOMANDO YÜZBAŞI:

ASLANGİBİ TECRÜBELİ 1700 EMNİYET MÜDÜRÜNÜ PARALELCİ DİYE GÖREVDEN ALAN AKP ONLARIN YERİNE GETİRDİĞİ EMNİYET MÜDÜRÜNÜ GÖREVDEN ALAN YİNE AKP AK EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÇÖKTÜ

20
14
yanıtYanıtla
Ali geçerMobil-IOS:

Bütün , işinin ehli Müdürler İçerde.

14
16
yanıtYanıtla
BİRİSİ:

polisin askerin elini kolunu bağlayın sonra yine suçlu onlar olsun öle mi? cok güldürüyor bu Türk Usulü siyaset. .

22
5
yanıtYanıtla
NE MUTLU TÜRK''ÜM DİYENE:

TERÖRİZİMLE MÜCADELEDE ÖLMEMEK İÇİN ÖLDÜRECEKSİN. YÜZÜ KAPALI ELİ SİLAHLI / MOLOTOFLU EŞKİYAYA KARŞI NEDEN ASKERE POLİSE ''''VUR EMRİ'''' VERMİYORSUNUZ. SİZİ TUTAN MI VAR. TERÖRİSTLERDEN ŞEFKAT Mİ BEKLİYORSUN AK İKTİDAR.

10
13
yanıtYanıtla
kamiller:

emniyed müdürünü görevden aldınız peki meclisteki pkk lılar ne olacak

19
4
yanıtYanıtla
daişi vuruyoruz:

polıs bu daişe göz yumuyor. . . recep böyle istiyor . . . kımsenin yanına kar kalmaz . . .

10
12
yanıtYanıtla
malatya:

vur emri verilsin

13
8
yanıtYanıtla
İzmirli:

6-8 Ekim Olaylarında Bu Adam Diyarbakır''da MüdürSe yazıklar olsun Bu Hükümete. BU KADAR SÜRE NE DİYE TUTUYOR BU ADAMI ? AMACI İNSANLARIN BİRBİRLERİNİ KATLETMESİMİ. . ? BU ADAMI DİREKT DEVLET MEMURLUĞU GÖREVİNDEN ALMALILAR.

15
4
yanıtYanıtla
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title