Haberler

Diyarbakır Dsispor'un Büyük Başarısı

MEHMET ÇAKAN - Diyarbakır'da 7 ayrı amatör ligde mücadele eden Diyarbakır DSİ spor, son 6 yılda büyük başarı gerçekleştirdi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki en iyi altyapı takımları arasında gösterilen DSİ spor, 2012 yılında U15 Gençler Futbol Ligi'nde şampiyon oldu.

Yetiştirdiği birçok futbolcuyu başta Süper Lig takımları olmak üzere birçok profesyonel kulübü veren yeşil sarılı takım, çeşitli yaş kategorilerindeki 5 futbolcusunu da milli takımlara gönderdi. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başarısı nedeniyle Diyarbakır DSİ spor'u bu yıl 7 bin 500 lira ile ödüllendirildi.

350 sporcusu var

Diyarbakır DSİ spor Kulüp Başkanı Hasan Kılıç AA muhabirine, 1976 yılında kurulan ancak daha sonra çeşitli nedenlerle 2001 yılına kadar faaliyetlerine ara veren kulübün hedefinin çocuk ve gençleri spora yönlendirmek olduğunu söyledi.

"Diktiğimiz fidanlar meyve vermeye başladı" diyen Kılıç, şöyle konuştu:

"Çok sayıdaki branşta faaliyet gösteriyoruz. Kulübümüz adeta bir spor okulu niteliği taşıyor. 350 civarında sporcumuz bulunuyor. Şimdiye kadar yetiştirdiğimiz gençleri çeşitli kulüplere verdik. Bunlardan 5'ini milli takımlara gönderdik."

Altyapıya önem veriliyor

Diyarbakır DSİspor Teknik Sorumlusu Ahmet Tanış ise altyapıya büyük önem verdiklerini söyledi.

Her yıl 10'un üzerinde futbolcuyu büyük kulüplere gönderdiklerini vurgulayan Tanış, şöyle konuştu:

"17 şampiyonluk ve bir kez de Türkiye birinciliğine ulaştık. Kulübün amacı Diyarbakır'daki gençlerini yetiştirip, bir üst liglere göndermektir. Gençleri eğitip, Türk futboluna kazandırıyoruz. Son 6 yılda 7 ayrı amatör ligde 17 şampiyonluk kazandık. Ayrıca bir Türkiye birinciliği ve 3 kez de Türkiye dördüncülüğü elde ettik."

U14 milli takımına giden 13 yaşındaki Muhammed Turantaylak ise, DSİspor'a 3 yıl önce bir arkadaşının tavsiyesiyle geldiğini söyledi.

Antrenörlerin sayesinde iyi eğitim aldıklarını kaydeden Turantaylak, şunları kaydetti:

"Milli takım seçmelerine çağrıldım. İstanbul'da 246 kişinin katıldığı elemelerde son 46'nın arasında yer aldım. Daha sonra milli takım aday kadrosuna çağırdılar. Hedefim, 4 büyük takımdan birinde forma giymektir." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title