Haberler

Diyarbakır Demokratik Suriye Güçleri, Menbiç'te Şehir Savaşı Başlattı

Demokratik Suriye Güçleri, Menbiç'te şehir savaşı başlattıSURİYE'nin kuzeyinde yer alan ve IŞİD için 'Avrupa'ya çıkış kapısı' olarak bilinen Menbiç'e yönelik 1 Haziran'da başlatılan operasyon devam ederken, her taraftan kuşatmaya alınan kentte şehir savaşının başladığı belirtildi.

Demokratik Suriye Güçleri, Menbiç'te şehir savaşı başlattı

SURİYE'nin kuzeyinde yer alan ve IŞİD için 'Avrupa'ya çıkış kapısı' olarak bilinen Menbiç'e yönelik 1 Haziran'da başlatılan operasyon devam ederken, her taraftan kuşatmaya alınan kentte şehir savaşının başladığı belirtildi. Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) resmi internet sitesi, keskin nişancıların Menbiç'e giriş görüntülerini paylaşırken, Koalisyon uçaklarının havadan bombardımanı ise sürüyor. Menbiç'e giren DSG'nin ilçenin en büyük mahallesi olan Hazewne'nin yüzde 80'ini IŞİD'ten aldığı belirtildi.

DSG'nin Münbiç Askeri Meclisi güçleri ile Menbiç'e yönelik 1 Haziran'da başlattığı operasyon sürerken, her taraftan kuşatılan Halep'in en büyük ilçesi Menbiç'teki IŞİD'lilerin etkisiz hale getirilmesi için keskin nişancılarının ilçe merkezine cuma günü girdiği belirtildi. Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin partisi olan Irak Kürdistan Yurtseverler Birliğinin resmi internet sitesi, cuma günü çok sayıda YPG'li keskin nişancının Menbiç'e girdiğini yazdı. Demokratik Suriye Güçlerinin resmi internet sitesi de, ellerinde Zagros adı verilen ve diğer ağır keskin nişancı silahları ile kentte giren YPG'li keskin nişancıların görüntülerini paylaştı.

IŞİD ATEŞE VERDİ, UÇAKLAR BOMBALADI

Menbiç'te, IŞİD'llerin bir çok evi ateşe vermesi ile kentin üzerine duman kaplarken, bunun uçakların görüntü almasını engellemeye yönelik olduğu belirtildi. Koalisyona bağlı savaş uçakları Sebi Behrat kavşağı ve kentin kuzeyindeki El-Delle kavşağında IŞİD noktalarını bombalarken, çok sayıda IŞİD'linin hava bombardımanında öldüğü belirtildi. İçe merkezine giren Demokratik Suriye Güçleri'nin ilçenin en büyük mahallesi olan Hazewne'nin yüzde 80'ini IŞİD'ten temizlediği ve bölgeyi kontrol altına aldığı belirtildi. Hazewne'de yaşanan çatışmalarda 14 IŞİD'linin öldürüldüğü belirtirken, DSG'nin Sebi Behrat kavşağına doğru ilerlediği kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title