Haberler

Diyarbakır Dbp'li Yüksek Yol Yakınken Yanlıştan Dönülmeli

Hdp, DBP, DTK ve KJA tarafından DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in tutuklanmasını protesto için ortak toplantı düzenlendi.

Hdp, DBP, DTK ve KJA tarafından DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in tutuklanmasını protesto için ortak toplantı düzenlendi. DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, "Halkımıza yapılan bu kadar baskı uzun süre kaldırılamayacaktır. Yol yakınken bu yanlıştan dönmelerini istiyoruz" dedi.HDP Eş Genel Başkanları ve HDP'li 7 Milletvekilinin tutuklanmasını protesto eylemi sırasında gözaltına alınarak tutuklanan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. DBP Genel Merkezi Danışma Bürosu'nda yapılan toplantıya DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DTK Eş başkanı Leyla Güven, HDP milletvekilleri, Demokratik Kadın Kongresi (KJA) üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, partilerine yönelik uygulamaları darbe olarak nitelendirerek şöyle konuştu:

"Darbenin ana odağında bizler ve Kürt halkı var. Kürt halkının iradesi kırılmak isteniyor. Çünkü, AKP şu kanaate vardı. 'Kürt halkı özgürlük mücadelesini koruduğu sürece istediğim gibi at koşturamam' deyip bu yaşananları Türkiye'ye reva görüp her kesimine yönelmiştir. Şu ana kadar 30 Belediye eş başkanımız görevden uzaklaştırılıp kayyum atandı. HDP'ye dönük saldırı ile de 4 Kasım darbesiyle meclis dışına atılmak isteniyor. AKP bize şunu demek istiyor, 'Sizin bu mecliste bu sistem içinde yeriniz yok. Sorunlara çözüm arayışında yer almanıza gerek yok gidin başınızın çaresine bakın' diyor. Dün eş genel başkanımızın rehin alınması da Kürtlere dönük saldırının da göstergesidir. Ortadoğu'da Kürtler açısından bakıldığında önemi görürsünüz. AKP ise ne yaparım da Kürtlerin önünü keserim, Rojava'da engellerim, Irak'ta Kürtleri nasıl engellerimin peşine düşmüştür. Hem içerde hem de dışarıda Kürtlere dönük yoğun bir saldırı söz konusudur. Eş başkanımızın gözaltına alınması ahlaksızcaydı, topluma gözdağı verircesine bir parti gelen başkanı gözaltına alıp tutukluyorsunuz. İnsanlar artık sizden tiksiniyor. Türkiye toplumunun da bu seviyesiz, düzensiz yönetim tarzını göreceğini ve bunu karşı tutum alacağına inanıyorum. Halkımıza yapılan bu kadar baskı uzun süre kaldırılamayacaktır. Yol yakınken bu yanlıştan dönmelerini istiyoruz. Tek bir kişi kalsak da, tek bir günlük ömrümüz kaldığını bilsek de inandığımız değerlerden vazgeçmeyeceğiz. Eş genel başkanlarımızın da dediği gibi 'O gemi limana ulaşacak' halkımız merak etmesin. Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Bütün bu perdeleri yırtıp atacağız ve kazanan biz olacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamuran Yüksek Leyla Güven Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title