Haberler

Diyarbakır Davası'nda Tutuklu Sanıkların Tahliye Olma Talepleri Reddedildi

Diyarbakır’ın Hazro ilçesine bağlı Çitlibahçe köyünde 2013 yılı Ağustos ayında ’Uğurlayan’ ve ’Tekin’ aileleri arasında çıkan ve 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavgayla ilgili davaya Sivas 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Diyarbakır'ın Hazro ilçesine bağlı Çitlibahçe köyünde 2013 yılı Ağustos ayında 'Uğurlayan' ve 'Tekin' aileleri arasında çıkan ve 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavgayla ilgili davaya Sivas 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada tahliyelerini isteyen 2 sanığın tutukluluklarının devamına karar verildi.

Diyarbakır'ın Hazro ilçesine bağlı Çitlibahçe köyünde, 'Tekin' ile 'Uğurlayan' aileleri arasında, 17 yaşındaki R.S. ve O.T.'nin PKK'ya katılması nedeniyle 17 Ağustos 2013 tarihinde silahlı kavga çıktı. Kavgada Uğurlayan ailesinden Mehmet Salim Uğurlayan, Bedriye Uğurlayan, Aysel Uğurlayan ve Remziye Daşlık ölürken, Şeyan, Behçet, Heybet ve Sümbül Uğurlayan yaralandı. 'Tekin' ailesinden ise Şevin, Şadiye, Abdullah ve Muhammet Tekin ölürken, Remziye ve Rojhat Tekin yaralandı.

Olay sonrasında soruşturma başlatan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 8'i tutuklu 14 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Güvenlik nedeniyle Sivas'ta görülen davanın 4'üncü duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Heybet, Fesih Uğurlayan ve tutuksuz yargılanan Gani Uğurlayan katıldı.

İddianamenin okunması ardından suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanıklar Heybet ve Fesih Uğurlayan tahliyelerini istedi. Mahkeme heyeti savunmalarının ardından sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 18 Aralık tarihine erteledi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Çitlibahçe Hazro Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title