Haberler

Diyarbakır Darbe Gecesi Yaşananlardan Sonra Yaşam Savaşı Veren Vali Yardımcısı Hayati Tehlikeli...

Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki Habur Sınır Kapısı'ndan sorumlu olan ve darbe girişiminin yaşandığı gece yaşanan olaylardan kalp krizi ve beyin kanaması geçirerek hastanede yaşam savaşı veren Valisi Yardımcısı Kaya Çelik'in durumunun iyiye gittiği belirtildi.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki Habur Sınır Kapısı'ndan sorumlu olan ve darbe girişiminin yaşandığı gece yaşanan olaylardan kalp krizi ve beyin kanaması geçirerek hastanede yaşam savaşı veren Valisi Yardımcısı Kaya Çelik'in durumunun iyiye gittiği belirtildi. Doktoru Tevfik Yılmaz, 12 saat süren başarılı bir operasyondan sonra Çelik'in hayati tehlikeli atlattığını ve şimdilik genel durumunun iyi olduğunu söyledi.

Sinop Vali Yardımcısı olan ve geçici görev ile Habur Sınır Kapısından sorumlu Vali Yardımcısı olarak 5 aydır Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan ve darbe girişiminin gerçekleştiği gece yaşadıkları nedeniyle önce kalp krizi ardından beyin kanaması geçiren Kaya Çelik'in tedavisi sürüyor. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi servisinde tedavisi süren Vali Yardımcısı Çelik'in hayati tehlikeyi atlattığı ve yavaş yavaş yürümeye başladığı öğrenildi. Kaya Çelik'in doktoru olan Doç.Dr. Tevfik Yılmaz, şuuru kapalı olarak hastaneye getirilen Çelik'e 12 saat süren başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini ve şu anda hayati tehlikeyi atlattığını söyledi. Çelik'in genel durumunun iyi olduğunu ve şuuru açık artık yavaş yavaş yürümeye başladığını söyleyen Doç.Dr.Yılmaz, "Hastamız bize geldiğinde beyin kanaması geçirmişti, başarılı bir tedavi ile şu anda genel durumu iyiyi doğru gidiyor" dedi.

Kaya Çelik'in eşi Bahar Çelik, eşinin genel durumunun iyi olduğunu ve tedavisinin sürdüğünü, tedavi süreci boyunca Diyarbakır Valisi ile Vali Yardımcılarının sürekli kendileri ile ilgilendiğini ve İçişleri Bakanlığından da sürekli konunun takip edildiğini söyledi.

"ÖZEL KUVVETLER" DİYE KAYITLI TELEFONDAN GELEN TALİMATA, "BENİ EZMEDEN GEÇEMEZSİNİZ" DEMİŞTİ

Habur Sınır kapısından sorumlu Mülki Amir olarak görev yaparken darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi kendi telefonunda "Özel kuvvetler" diye kayıtlı numaradan gelen telefona, "Beni ezmeden geçemezsiniz" dedikten sonra bu kez bir Generalin aradığı Vali Yardımcısı Kaya Çelik, eşi ve çocuklarını güvenli bir yere götürmek isterken önce kalp krizi geçirmişti. O gece yaşananları yanında bulunan eşi Bahar Çelik, şöyle anlatmıştı:

"Gümrük sahasında bulunan konutta iken saat 22.00 sıralarında önce eşime telefonunda, 'özel kuvvetler' diye kayıtlı numaradan bir telefon geldi. Eşim telefondaki kişiye önce, "Bu kapıdan içeri giremezsiniz' dedi. Sonra telefon ile bir iki yeri daha aradı, aradıklarından biri polisti. Ardından bir telefon daha geldi, sanırım arayan kişi Yüzbaşı idi ve telefonu Paşa'ya verdi. Eşimin, 'Buyurun sayın paşam' demesinden arayanın general olduğunu anladım. Karşıdaki kişi eşime emir cümleleri ile talimatlar veriyordu. Eşim son olarak arayan kişiye, 'beni ezmeden geçemezsiniz' dedi ve telefonu kapattı. Habur Gümrük sahasında Özel Kuvvetler komutanlığının birliği vardı. Eşim, beni ve çocukları güvenli bir yere götürmek için apar topar konuttan çıkardı. Eşim aracı kullanırken bir kaç telefon görüşmesi daha yaptı. O sırada eşim sahada polisleri de görmeyince biraz daha tedirgin olduk. Daha sonra eşim kalp krizi geçirdi ve direksiyon hakimiyetini kaybedip bir araca çarptı. Bu sırada aracın sürücü koltuğuna ben geçtim ve gümrük sahasından çıkıp bir süre gittik. Daha sonra eşimi önce Midyat, sonra Mardin ve ardından Batman'daki hastaneye kaldırdık. Buradan da Dicle Üniversitesi'ne sevk ettik. Hastanede eşimin kalp krizinden sonra beyin kanaması geçirdiğini öğrendik."

DARBECİ TUĞGENERAL SİLOPİ'DEYDİ

Darbe girişimi sırasında Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığına baskın yaparken Astsubay Ömer Halisdemir'in alnından vurarak öldürdüğü ve darbe girişiminin seyrini değiştirdiği Tuğgeneral Semih Terzi'nin Vali Yardımcısı Kaya Çelik'in görevli olduğu Silopi ilçesindeki Özel kuvvetlerin başında olduğu ve 15 Temmuz günü oradan önce Diyarbakır'a ardından Ankara'ya gittiği ortaya çıkmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Habur Sınır Kapısı Diyarbakır Şırnak Silopi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title