Haberler

Diyarbakır'dan Yola Çıkan Ezidiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ezidilerin, karayolu kenarındaki bekleyişi- Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in bölgeye gelmesi- Şahin'in gazetecilere açıklaması Diyarbakır'dan yola çıkarak Edirne'ye ulaşan ve Kapıkule Sınır Kapısı'na 5 kilometre kala jandarma tarafından durdurulan Ezidiler kamplarına gönderilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ezidilerin, karayolu kenarındaki bekleyişi- Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in bölgeye gelmesi- Şahin'in gazetecilere açıklaması Diyarbakır'dan yola çıkarak Edirne'ye ulaşan ve Kapıkule Sınır Kapısı'na 5 kilometre kala jandarma tarafından durdurulan Ezidiler kamplarına gönderilecek.Yurtdışına çıkış yapmak amacıyla otobüslerle Diyarbakır'dan yola çıkan ve jandarma tarafından durdurulan Ezidiler, karayolu kenarındaki bekleyişlerini sürdürüyor.Misafirhanelere yerleştirilmeyi kabul etmeyen Ezideleri ikna için Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan ve İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan bölgeye geldi.Şahin ve beraberindekiler Ezidiler'in kamplarına dönmelerini istedi. Gruptan bir kısım DAEŞ tehdidiyle karşı karşıya olduklarını ve yurtdışına gitmek istediklerini belirtti. Vali Şahin, yasaların pasaport ve vizesiz geçişlere izin vermediğini anlattı.Vali Şahin, yaptığı açıklamada, Ezidiler'in kamplarına döneceklerini söyledi.Devletin kuralları olduğunu ifade eden Vali Şahin, şunları kaydetti: "Arkadaşlar burada durum açık. Bakanlıkla görüşüldü, Nusaybin Mardin'deki kamplarına dönecekler. Fazla bir şey söylemeye gerek yok. Devletlerin bir kuralı vardır, kurallar işler. Pasaport yok, bir şey yok gidecekler, nereye gidecekler, öyle yağma mı var ya. Sesimizi duyuracağız diyorlar. Böyle ses duyurulmaz ki."İkna olup olmadıkları yönündeki soruya Vali Şahin, "İkna olacaklar inşallah. Ama siz de uzaklaşın lütfen. Buradan da sizler uzaklaşırsanız bizi memnun edersiniz. Tamam artık bitti bu olay. Bunlar yarın burada olmayacaklar. Bu gece gidecekler" dedi.Karayolu kenarındaki bekleyişleri süren Ezidiler'e kumanya dağıtılacağı ve bir süre sonra geldikleri otobüslerle kamplarına gönderilecekleri öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Dursun Ali Şahin Recep Gürkan Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title