Haberler

Diyarbakır'daki Terör Saldırısında Birçok Ev ve İş Yerinde Hasar Meydana Geldi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İtfaiye aracının patlama bölgesinden çıkması

Patlamada hasar gören ev ve iş yerleri

Vatandaşların konuşmaları GÜNCELLEME 3 - Diyarbakır'da terör saldırısı

Dicle ilçesinde polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 1 polis şehit oldu, biri polis 7 kişi de yaralandı

Patlama nedeniyle yolda büyük çukur oluşurken, birçok ev ve iş yerinde hasar meydana geldi

EV VE İŞYERLERİ HASAR GÖRENLERLERİN RÖPORTAJI EKLENDİ

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen ve bir polisin şehit olduğu, biri polis 7 kişinin yaralandığı saldırıda birçok ev ve iş yerinde hasar oluştu.

Alınan bilgiye göre, 27 Mayıs Mahallesi Ergani Caddesi Afet Küme Evleri mevkisinde polis aracının geçişi sırasında teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. Patlamada biri ağır 2 polis ile 6 sivil yaralandı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince Dicle Devlet Hastanesi ile Diyarbakır'daki hastanelere kaldırıldı.

Yaralanan polis memurlarından biri kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesindeki müdahaleye rağmen şehit oldu.

Patlamanın şiddetiyle yol ile çevredeki ev ve iş yerlerinde hasar oluştu.

Yaralıların tedavileri sürüyor

Saldırıda yaralanan biri polis 6 kişinin Diyarbakır ile Dicle Devlet Hastanesindeki tedavileri sürüyor.

Dicle Devlet Hastanesinde tedavisi devam eden yaralılardan Mehmet Nezir Ekinci (70), yaptığı açıklamada, evde uyuduğu sırada patlamanın meydana geldiğini, çevredeki vatandaşların yardımıyla evden çıkarıldığını söyledi.

Ekinci, saldırıda evde bulunan iki yakının daha yaralandığını belirtti.

"Köyümüzden terör nedeniyle göç etmiştik"

Zekiye Onay, Kur'an okuduğu sırada patlamanın meydana geldiğini anlatarak, sürünerek evden çıktığını, bu sırada eline cam parçaları battığını dile getirdi.

Onay, "Her zaman dua ederdim olaylar olmasın diye ama bu saldırı başımıza geldi. Çocukları olanlar var. 1993 yılında köyümüzden terör nedeniyle göç etmiştik. Orada da evimi yaktılar, burada da saldırı bizi buldu. Neyim varsa hepsi gitti. Şimdi ben nereye gideyim? Bu insanlık değil." dedi.

Saldırıda büyük hasar gören evlerini zor şartlarda aldıklarını anlatan Onay, ev ve eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini aktardı.

Yaralıları hastanede ziyaret eden AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert, terör saldırısından duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Patlamada şehit olan polis memuruna Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Aktert, bu saldırıların bölgeye büyük zarar verdiğini belirtti.

Aktert, ilçe halkının teröre karşı olduğuna işaret ederek, "Bu resmen bir katliamdı. Yaralanan iki vatandaşımız 1990'lı yıllarda Kırkpınar köyünde oturuyorlardı. Orada evlerini yakıp yıkanlar, bugün burada da yakıp yıkıyorlar. Bu saldırı Dicle'ye yapılan bir saldırıdır." ifadelerini kullandı.

Birçok ev ve iş yeri hasar gördü

Polis ekiplerinin, olay yerindeki incelemesini tamamlamasının ardından patlamanın şiddeti ortaya çıktı. Patlama nedeniyle çevredeki birçok ev ve iş yerinde hasar oluşurken, saldırının gerçekleştirildiği araca ait parçalar yaklaşık 100 metre yarı çapında çevreye saçıldığı görüldü.

Öte yandan, patlamanın meydana geldiği yerde çukur oluşurken, Dicle Elektrik Dağıtım AŞ ekipleri, hasar gören iletim hatlarının onarımına başladı.

Evleri hasar gördü

Saldırıda evi hasar gören Emin Yalçın, AA muhabirine, annesi ve kardeşi ile uyuduğu sırada büyük bir gürültü duyduğunu söyledi.

Şiddetli patlama dolayısıyla kırılan camların üzerlerine döküldüğünü, evin çökebileceği endişesi ile evden hızla çıktıklarını belirterek, "Bizden yaralanan olmadı ama komşularımızdan yaralı olanlar var." dedi.

"Kurtulduğumuza şükrediyoruz"

Güllü Yalçın da eşi ve çocuğuyla uyurken şiddetli patlama sonucu uyandığını aktararak, "Çok korktum 'çocuğum ölmüş, biz hepimiz ölmüşüz' diye düşündüm. Kurtulduğumuza şükrediyoruz. Eşyalarımız hepsi gitti, eşyalarımız zarar gördü, ev onarılmayacak hale geldi." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Ekinci Ergani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
title