Haberler

Diyarbakır'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF), Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınadı.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF), Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınadı.

MTDF Başkanı Mehmet Şerif Öter, yaptığı açıklamada, barışa, kardeşliğe, huzura ve demokrasiye tahammül etmeyenlerin bu cinayeti işlediğini ifade etti.

Cinayetin hedefinin ülkenin huzurunu bozmak ve kaos yaratmak olduğunu belirten Öter, şunları kaydetti:

"Hedef, rahmetli Tahir Elçi gibi barış, kardeşlik, demokrasi için mücadele eden cesur insanları katledip şiddetin, terörün ve akan kardeş kanının durması için sesini yükseltenleri korkutmak, sindirmek, susturmaktır. Birlik, beraberlik, kardeşlik ve barıştan yana olan tüm cesur yüreklere çağrıda bulunuyoruz. Bizlerin yaşayamadığı huzuru çocuklarımızın gelecekte yaşaması için hiç kimseden korkmadan barış için haykırmalıyız. Hepimizi çok derinden üzen bu menfur saldırıda hayatını kaybeden sayın Tahir Elçi ve polislerimize Allah'tan rahmet diler, insanlarımıza bu acıyı yaşatanları nefretle kınıyoruz."

Öter, Çözüm Süreci'nin kaldığı yerden devam etmesi ve sonuçlanmasının ülkenin geleceği için hayati önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Şerif Tahir Elçi Diyarbakır Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title