Haberler

Diyarbakır'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Doğu ve Güneydoğu bölge baroları, Diyarbakır'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

Doğu ve Güneydoğu bölge baroları, Diyarbakır'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

Van Baro Başkanı Murat Timur, adliye binası önünde, 16 ilin barosu adına hazırlanan basın metnini okudu.

Van, Adıyaman, Bingöl, Hakkari, Mardin, Şanlıurfa, Ağrı, Batman, Bitlis, Tunceli, Iğdır, Kars, Ardahan, Muş, Siirt, Şırnak baroları adına açıklama yapan Timur, bütün mesleki hayatını akılla, vicdanla, cesaretle, karanlığı dağıtmak ve adaleti sağlama çabasıyla geçiren Tahir Elçi'yi karanlık bir saldırı sonucu kaybettiklerini söyledi.

Elçi'nin nerede bir hak ihlali varsa hak savunucusu olarak orada bulunduğunu, dokunulmaz konulara dokunduğunu kaydeden Timur, şöyle dedi:

"Tahir Elçi yaşamının pusulası olan ve son açıklamasının son sözleri artık bizlerin emanetidir. 'Biz bu tarihi bölgede birçok medeniyete beşiklik etmiş, ev sahipliği yapmış bu kadim bölgede, insanlığın bu ortak mekanında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak dursun.' Biz bu emanete sahip çıkacağız."

Tahir Elçi'nin gündüz vakti insanların önünde öldürülmesinin karanlıkta kalmasına müsaade etmeyeceklerini kaydeden Timur, "Hakikat ortaya çıkana ve adalet sağlanıncaya kadar bu katliamın takipçisi olacağız. Çünkü bu devletin Tahir Elçi'ye ve cenazesine katılan on binlerce insana hakikati ortaya çıkarma ve adaleti sağlama borcu var" diye konuştu.

Avukatlar, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Murat Timur Tahir Elçi Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title