Haberler

Diyarbakır'daki Terör Saldırısı

Diyarbakır'da terör örgütü PKK mensuplarının saldırısında şehit olan 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Kadir Karaman'ın Çorum'daki babaevinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK mensuplarının saldırısında şehit olan 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Kadir Karaman'ın Çorum'daki babaevinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Kadir Karaman'ın şehadet haberi, İskilip ilçesindeki babaevine ulaştırıldı.

İlçe merkezinde yaşayan baba Nazif ve anne Ayşe Karaman'a acı haber, İskilip Kaymakam Vekili Eyüp Kaykaç, Belediye Başkanı Recep Çatma ile İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri tarafından verildi. Bu sırada fenalaşan ve yaklaşık 4 aylık hamile olduğu öğrenilen şehidin eşi Serap Karaman, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından İskilipli Atıf Hoca Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Baba ocağına Türk bayrakları asılan şehidin yakınları ve komşuları da acı haber üzerine eve geldi.

Bacanağı da Diyarbakır'da şehit oldu

İskilip'e en son geçen Ramazan Bayramı'nda gelerek ailesini ziyaret eden şehit uzman çavuşun bir kardeşi olduğu belirtildi.

Şehidin bacanağı Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in de geçen ocak ayında Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olduğu ifade edildi.

Diyarbakır'da sabah düzenlenecek resmi törenin ardından askeri uçakla Merzifon Havaalanı'na getirilecek şehidin naaşı, İskilip'e nakledilerek ikindi namazından sonra toprağa verilecek.

Lice-Kulp kırsalında terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonlar sırasında teröristlerce güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açılmasının ardından çıkan çatışmada 2 asker şehit olmuş, 2 asker yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Ayşe Karaman Diyarbakır İskilip PKK Politika Güncel Haberler

title