Haberler

Diyarbakır'daki Terör Saldırısı

Memur Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, 12 Mayıs 2016 günü Sur ilçesi Dürümlü mezrasında meydana gelen terör saldırısında oluşan çukurun koruma altına alınmasını talep etti.

Memur Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, 12 Mayıs 2016 günü Sur ilçesi Dürümlü mezrasında meydana gelen terör saldırısında oluşan çukurun koruma altına alınmasını talep etti.

Dürümlü mezrası civarında tahminen 15 ton patlayıcı taşıyan kamyonun patlatılması sonucu Tanışık köyünden 16 kişinin hayatını kaybettiğini ve 23 kişinin de yaralandığını belirten Nurhak Ensarioğlu, Yaman, Yakar ve Yeşil ailelerine mensup 16 masum ve sivil insana yönelik bu saldırının tam bir katliam ve insanlık suçu olduğunu dile getirdi. Ensarioğlu, "Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. 'Patlamanın sorumlusu köylülerdir' şeklinde suçlamalarda bulunması tam bir küstahlıktır. Bu vahşi katliamlarıyla ve küstahça açıklamalarıyla halkımızla alay edilmektedir. Tahminen 15 ton bombanın patlatılmasıyla beş metre derinliğinde ve 30 metre genişliğinde bir çukur açılmış, patlatılan kamyonun yakınında bulunan araçtaki insanlardan 4 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, 23 kişi yaralanmış, 12 kişi ise un-ufak halde parçalandığı için ancak iki gün sonra öldükleri anlaşılabilmiştir. Ölenlerin dişleri ve kemikleri bile maalesef darmadağın olduğu için kimliklerinin tespiti zorlaşmıştır. Volkanik patlama sonrası oluşan krateri andıran bu çukurun 'Vahşet çukuru' olarak koruma altına alınması gerekmektedir. Daha önce de bazı köy ve mezralardaki evlerin yakılıp yıkılarak içindeki yaşlı, çocuk ve kadınların katledildiği, hatta hayvanların bile telef edildiğini halkımız çok iyi bilmektedir. Masum köylülerin topluca havaya uçurularak katliama maruz kalmalarını halkımız da, tarih de affetmeyecektir. İnsanlık midesi bu vahşeti taşıyamayacak ve faillerinin yüzüne kusacaktır" dedi.

"İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI NEREDE?"

Bu vahşete duyarsız kalan sivil toplum örgütlerine çağrıda bulunan Sağlık Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"16 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu elim olayda sessiz kalmak hangi vicdana sığar, haksızlığa karşı sessiz kalan ya zalimlerin destekçisidir yada zalimlerdendir diyoruz ve Diyarbakır Sağlık-Sen olarak, bu vahşi katliamın faillerini bir kez daha lanetliyor ve milletimizin huzur ve geleceğine kast edenlerin kirli emellerine asla ulaşamayacağını ifade ediyoruz. Her fırsatta hak hukuktan bahseden insan hakları savunucuları neden bu olayda sessiz kaldı. İnsan hakları savunucuları nerede?" - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Nurhak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title