Haberler

Barzani, Tahir Elçi'nin Öldürülmesine Sessiz Kalmadı: İnsanlık Dışı

Güncelleme:

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini kınadı. Barzani, saldırıyı 'insanlık dışı' olarak niteledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini kınadı. Barzani yaptığı yazılı açıklamada, insan hakları savunucusu Elçi'nin, Diyarbakır'da basın açıklaması yaptığı esnada düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybettiğini hatırlattı.

"İNSANLIK DIŞI"

Bu "insanlık dışı" terör saldırısını şiddetle kınadığını vurgulayan Barzani, şunları kaydetti:

"Tahir Elçi'nin ailesine, yakınlarına başsağlığı diliyor ve acılarını paylaştığımızı ifade etmek istiyoruz. Bu kirli saldırının arkasındaki faillerin bir an önce bulunmasını, adalete teslim edilmesini ve cezalarını bulmalarını talep ediyoruz. Bu tür insanlık dışı terör saldırıları, sosyal barış üzerinde ciddi bir tehdit oluşturuyor. Halkın huzurunu baltalıyor. Bu tür saldırıların tekrarlanmaması için gerekli tüm önlemler alınmalıdır."

Kaynak: AA / Güncel

Mesut Barzani Diyarbakır Tahir Elçi Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (29)

10:

mesut. bazani. bir. dünya. lideri

41
15
yanıtYanıtla
onur:

sende adam oldun ya lan

7
47
yanıtYanıtla
birikedimi7:

buda adam oldu konuşuyor , düne kadar türkiyenin ayagını öpüyordu

9
34
yanıtYanıtla
CUVALCI, ODIERNO;:

TURKIE BUGUN ONUN HANGI ERINI OPTUGINEN HABERIN VARMI?

yanıt12
yanıt1
MEYA FARQİN:

Benim en deger verdigim en sevdigim iki lider var...SEROK BARZANİ VE DEMİRTAŞ...bu ikisi için bin canım olsa feda ederim...halkı için her türlü eziyeti görmüş ve ölümü göze almış olan liderler yalnız kalmazlar...

22
6
yanıtYanıtla
Diyarbakırlı:

Heval, Barzani için katılırım çok degerli bir insandır Rahmetli Babasının belgeselerinide seyretmişimdir Adam gibi adamdırlar 3 yıl kaldığım ıraktada şahit oldum fakat Selhatin demirtaş yetenekli bir insandır fakat samimi degil ihanet içinde olan bir insandır, Allah senin kalp gözlerini açsında gerçeği görürsün hemşerim

yanıt3
yanıt4
Doğruyu yazdimMobil-ANDROID:

katil hdpkk katil

8
19
yanıtYanıtla
kaplan NecoMobil-ANDROID:

ey Faşistler Kürtler kabusunuz olacak yemin ederim merak etmeyin geriye donunuk bir bakin ve şimdiye bakin korkunun ecele faydası yok

20
6
yanıtYanıtla
CcC:

Allah belanı versin

6
18
yanıtYanıtla
.:

türk devletinin yaptıgı katliyamlar yakında batıya sıçrar merak etmeyin

15
8
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title