Haberler

Diyarbakır'daki Terör Operasyonu

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ali Şirin'in Çorum'daki baba evinde yas var.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ali Şirin'in Çorum'daki baba evinde yas var.

Lice'de "Bayrak-41 Şehit Jandarma Tolga Topçuoğlu Müşterek Operasyonu"nda şehit düşen 25 yaşındaki Şirin'in şehadet haberi, Çorum'un Dodurga ilçesine bağlı Dibekli köyünde yaşayan babası Mustafa ile annesi Fatma Şirin'e, askeri yetkililerce verildi.

Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve komşuları da acı haber üzerine eve geldi. Şehidin kardeşi ile bazı akrabalarının gözyaşlarına hakim olamadıkları ve yakınlarınca teselli edilmeye çalışıldığı gözlendi. Dodurga Belediyesi tarafından evin yakınındaki boş bir alana taziye çadırı kuruldu. Dodurga Kaymakam Vekili Tayfun Deli ve Belediye Başkanı Mustafa Aydın, aileyi ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

Şehidin, yaklaşık 2 yıldır uzman çavuş olarak Diyarbakır'da görev yaptığı, eşi Hülya Şirin'in de Diyarbakır'da yaşadığı öğrenildi.

Diyarbakır'daki resmi törenin ardından askeri uçakla Merzifon Havalimanı'na gönderilen şehidin naaşının, bu gece Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletileceği, yarın sabah da köye götürülerek öğle namazına müteakip toprağa verileceği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Ali Şirin Çorum Lice Politika Güncel Haberler

title