Haberler

Diyarbakır'daki STK'lardan 'Barış' Çağrısı

Güncelleme:

Diyarbakır'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hendek ve barikatlarla, sokağa çıkma yasaklarıyla sorunun çözümünün mümkün olmadığını söyledi.

Diyarbakır'daki 14 sivil toplum örgütü, Cizre, Silopi ve Sur'da yaşanan ölümler ile HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetin girişimde bulunulmasına ilişkin Diyarbakır Barosu'nda basın toplantısı gerçekleştirdi.

Diyarbakır Barosu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, TMMOB, Eczacılar Odası, Diş Hekimleri Odası, DESOP, DORSA, MAZLUMDER, Ticaret ve Sanayi Odası, DİSİAD, DOGÜNSİFED, KESK, Tabipler Odası ve İHD adına hazırlanan ortak basın metnini Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen yaptı. Bölgede şehirlere ve sokaklara sirayet eden çatışmaların insani, ekonomik, toplumsal, tarihi ve hukuki tahribatı her geçen gün büyüttüğüne dikkat çeken Özmen, çözüme dair çabanın sarf edilmediği her an yarayı kangrenleştiğini ve her geçen gün hak ihlallerinin arttığını söyleyerek, geleceğe dair ümitlerin azaldığına vurgu yaptı.

"DEP vekillerinin tutuklanması kanlı bir süreci başlattı"

HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılacağı tartışmalarından kaygı duyduklarını ifade eden Özmen, Türkiye'de, dokunulmazlıkların kaldırılmasının ne gibi sonuçlar doğurduğunu, 1994'te DEP milletvekillerinin tutuklanması örneği üzerinden değerlendirdi. Bunun acı bir tecrübe olduğunu kaydeden Özmen, "1994'te DEP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve Meclis'te gözaltına alınıp tutuklanmaları, Türkiye'de çok kanlı bir sürecin fitilini ateşlemişti. Tarihe 'demokrasi ayıbı' olarak geçen bu adım; siyasi mekanizmaları tüketmiş, hak ve özgürlük çizgisini geriye çekmiş ve demokratik yaşama çok büyük zararlar vermişti" dedi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title