Haberler

Diyarbakır'daki Sokağa Çıkma Yasağı

Diyarbakır'ın Hani ve Kocaköy ilçelerinde devam eden Bayrak-33 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Bekir Şimşek Müşterek Operasyonu'nda, 2 terörist etkisiz hale getirildi, çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Hani ve Kocaköy ilçelerinde devam eden Bayrak-33 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Bekir Şimşek Müşterek Operasyonu'nda, 2 terörist etkisiz hale getirildi, çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Hani ve Kocaköy ilçeleri arasında kalan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, bölgede teröristler tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarının tahrip edilmesi ve malzemelerin ele geçirilmesi, bölgedeki yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan şahısların yakalanması amacıyla 17 Aralık saat 17.30'da başlayan Bayrak-33 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Bekir Şimşek Müşterek Operasyonu'na devam edildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Operasyonda, 2 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, 2 kalaşnikof piyade tüfeği, tüfeğe ait 10 şarjör ile 240 fişek, 2 el bombası, 2 tabanca ve tabancaya ait 2 şarjör ve 24 fişek ele geçirilmiştir."

Ayrıca 10'u İl Emniyet Müdürülüğüne bağlı ekiplerce olmak üzere 13 yol kontrol araması gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, 14 kilo 360 gram toz esrar ve ruhsatsız bir tabancanın ele geçirildiği kaydedildi.

4 kişi tutuklandı

Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile 6 ev ve eklentilerinde adli arama yapıldığı ifade edilen açıklamada, "Dokuz kişi hakkında adli işlem gerçekleştirilmiş, anılan şahıslardan 4'ü tutuklanmış, 4'ü gözaltına alınmış, bir kişi ise serbest bırakılmış olup operasyon ile ilgili adli işlemlere devam edilmektedir." denildi.

Bölgede yaşayan yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara her türlü hava şartlarında artan bir azim ve kararlılıkla devam edildiği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Bekir Şimşek Diyarbakır Kocaköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title