Haberler

HDP Mitingini Kana Bulayan Bomba ile İlgili Gerçekler Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Diyarbakır'da HDP mitinginde patlayan bombanın TNT olduğu kesinleşti. Bombanın piknik tüpüne değil ayakkabı kutusuna poşetlere sarılarak yerleştirildiği anlaşıldı.

Diyarbakır'da 5 Haziran günü HDP mitinginde 2 dakika arayla patlayan 2 ayrı bombalı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 130'dan fazla kişi de yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren ve IŞİD saflarında savaşçı olduğu belirlenen Orhan G. Gaziantep'te yakalanmıştı.

Diyarbakır Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, yaralıların doktor raporları ve ölenlerin otopsi raporları da dosyaya eklendi. Bombalarla ilgili Bomba İmha Şubesi'nin kriminal polis laboratuarında yürüttüğü çalışma da tamamlandı.

Rapora göre, bombacı Orhan G. mitingden önce alana gelerek bombalardan birini kaldırım kenarındaki çöp kutusunun içine attı, ikinci bombayı ise seyyar çay tezgahının sahibine bırakıp, olay yerinden uzaklaştı. Birinci bombanın bağlı olduğu cep telefonununun çalar saat alarmını 17.50'ye ayarladı ve ilk patlama böyle meydana geldi. İzdiham yaşanması üzerine ikinci bombayı cep telefonu aramasıyla 17.52'de patlattı.

AYAKKABI KUTUSUNDA

İncelemede, TNT içeren, el yapımı tahrip gücü yüksek bombanın iddia edildiği gibi piknik tüpüne değil ayakkabı kutusuna poşetlere sarılarak yerleştirildiği anlaşıldı. Bombada kullanıyan TNT kalıplarının ise Suriye'de IŞİD ve PYD'nin rutubetli olduğu için araziye attığı havan toplarından ve obüs mermilerinden elde edildiği belirlendi.

SANİYEDEKİ HIZI 7 KİLOMETRE

Patlayıcının sürtünme ve ısınma özelliğine sahip, saniyedeki hızının 7 kilometre olduğu ve öldürücü özelliğe sahip olduğu bildirildi. Bombanın 30 santimlik çelik zırh, 60 santimlik beton duvar ve 80 santimlik taş duvarı delerek imha edebildiği ifade edildi. Bombanın Suriye'den Türkiye'ye kim ve kimler aracılığıyla gönderildiğine dair soruşturma da çok yönlü sürdürülüyor.

SURİYE'NİN KAOS PLANI

İstihbarat raporlarında Suriye gizli servisi Muhaberat'ın seçimlerden önce Türkiye'de bir kaos planı devreye sokmak için hazırlık yaptığına da yer verildi. Orhan G.'nin "bombayı Suriye'de tanımadığım birileri verdi" ifadesini inandırıcı bulmayan güvenlik birimleri, saldırının perde arkasını araştırıyor.

Orhan G.'nin Gaziantep'te yakalanmadan önce bir süre önce DAEŞ'e eleman temin etmekten tutuklanan İ.B. adlı kişi ile görüştüğü belirlendi. İ.B.'nin Suriye bağlantıları da araştırılıyor.

"BOMBA OLDUĞUNU BİLSEM ORADA NEDEN DURAYIM"

Raporda patlamada ağır yaralanan seyyar çaycının bilincinin açılmasının ardından savcıya ifade verdi. Bombacıyı fotoğrafından teşhis eden çaycı ifadesinde, "Miting öncesi elinde bir kutuyla yanıma geldi. Bana kutuda esrar olduğunu, tezgâhın altına bırakıp bir süre sonra benden alacağını söyledi. Ben de 'Polisler arama yaparlar' dedim. O da bana, 'O zaman biraz geriye bırak görmesinler' dedi. Ben de paketi aracın kenarına bıraktım. İçinde bomba olduğunu bilmiyordum. Bomba olduğunu ve patlayacağını bilsem neden orada bekleyeyim." dedi.

MOBESE'YE YAKALANMIŞTI

Bombacı Orhan G.'nin miting öncesi alana gelip, elindeki birinci paketi çöp kutusuna bıraktığı, ayakkabı kutusunun içindeki ikinci bombanın bulunduğu poşetle bir süre yürüyerek çaycının yanına doğru gittiği MOBESE görüntülerinden tespit edilmişti. (Kaynak: Sabah)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Diyarbakır Gaziantep Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (49)

bingöllü:

be salaklar ak parti neden böyle bir şey yapsınki, bu patlamanın hangi partiye faydası olmuşsa, demekki o parti bu işin arkasında. . . Bu durumda bu patlama bdp nin işine yaradı. . . Uyanık olun biraz, Bdp yi destekledikçe dinden kopacaksınız, yavaş yavaş benim müslüman kürt kardeşlerimi komistliğe alıştırıyor. . .

31
37
yanıtYanıtla
ademmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

İmansız işid.

27
34
yanıtYanıtla
nıkah:

seçimler bitti bombalar susuverdi bir anda. hdp istediğni aldı çünkü. kendileri patlatıp suçu devletin üstüne attılar sonuç ortada

32
25
yanıtYanıtla
zazamobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

kimim yaptigi belli devlet bosuna gunah kecisi aramasin 17 bin failimechul cinayetlerini kim yaptiysa roboski katliyamini kim yaptiysa bunuda onlar yapti

35
17
yanıtYanıtla
pkkmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Isid turkiyede eylem yapmaz.bunu yapan pkk neden mi cunku kurtleri baska turlu savasa cekemez.yillar once asker kiyafeti giyip halka zulm edende bunlardi. Bakin isid orda eylem yapsa konusani hedef alir arka sirayi degil. Hdp nin pkk kurtlere ne karı oldu okul fabrikami baraj ne yaptirdi ? Bunlari yikan kimdi hdp bu arada pkk aslinda ermeni grubudur. Ust yetkililer hep ermeni :)

30
22
yanıtYanıtla
Neşter ALAmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bunun tek sorumlusu alanda polise bomba aramasi yaptirmayan hdp pardon bölücü zihniyettir.Allah cezanizi birgün toptan verecek insallah

24
25
yanıtYanıtla
lehtarmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bdp bu olay sayesınde oylarını artırdı bingölde öldürülen erzurumda ki olay hepsı bdp nin işine yaradı

19
19
yanıtYanıtla
HKESK:

En çok ayakkabı kutusu kimde varsa o göndermiştir.

23
15
yanıtYanıtla
yazıklarolsun:

ayakkabı kutusu ile sabıkası olanlar bellidir. fail bulundu bence.

22
15
yanıtYanıtla
HKESK:

Işid kürdistanı komple ele geçirdikten sonra duracaktır. Merak etmeyin.

9
27
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title