Haberler

Diyarbakır'daki Saldırıda Yaralanan 2 Kişinin Kopan Bacakları Defnedildi

Güncelleme:

Diyarbakır'da HDP'nin düzenlediği mitingde yapılan bombalı saldırıda yaralanan Ali Türkman ile Rıza Özden'e ait kopan bacaklar, ailelerinin isteği üzerine defnedildi.

Diyarbakır'da HDP'nin geçen cuma günü düzenlediği mitingde yapılan bombalı saldırıda yararlanan 65 yaşındaki Ali Türkman ile 40 yaşındaki Rıza Özden'e ait kopan bacakları, ailelerinin isteği üzerine Yeniköy Mezarlığı'na defnedildi.

Diyarbakır'da 5 Haziran'daki HDP mitinginde bombalı saldırıda yaralanan ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavileri süren işçi emeklisi Ali Türkman'ın bacaklarından biri patlama sırasında koparken, diğer bacağı da hastanede kesildi. Çiftçilik yapan Rıza Özden'in ise patlama sırasında bir bacağı koptu. Türkman ile Özden'in yakınları yetkililere başvurup, kopan ve kesilen bacakları defnetmek istediklerini bildirdi. Daha sonra alınan bacaklar belediye görevlileri tarafından Bağlar İlçesi Yeniköy Mezarlığı'nda defnedildi.

EN ACI BİLGİLENDİRME

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı, Twitter hesabından attığı tweette, "Mezarlıklar Müdürlüğü'müzün en acı bilgilendirmelerinden biri daha. Diğer iki yaralının kopan bacakları defnedilmiş." diye duyurdu. Bildirim formunda vefat edenlerin isimleri, defin tarihi, defin yeri ve taziye kurulan yas yerlerinin adresleri ile varsa yakınlarının cep telefon numalarının yeraldığı görüldü.

HÂLÂ PATLAMA ANINI YAŞIYOR

Patlamada her iki ayağını kaybeden işçi emeklisi Ali Türkman'ın oğlu Sait Türkman, babasının patlamada bir ayağının koptuğunu belirterek, "Babam her iki ayağını kaybetmiş durumda. Bekliyoruz işte hayırlı bir haber bekliyoruz. O gün ben orada değildim. Akşam saat 8 gibi duydum. Hastanelerde adını aradık. Ayakları dikilemedi, patlama anında perişan olmuş, kullanılmayacak haldeymiş. Biri o anda kopmuş, diğeri de burda kesmek zorunda kalmışlar. Babamın ayaklarını Yeniköy Mezarlığı'nda gömdük. Hâlâ çok acı bir duygu, anlatması biraz zor. Sanki babamı gömmüş kadar üzüldüm. Babamın durumu ile ilgili doktarlar ilk önce olumsuz konuştu, ama şimdi iyiymiş. Her kendine geldiğinde patlama anındaki şiddeti yaşıyor, bu yüzden uyutuluyor şu an bekliyoruz." dedi.


KOPAN AYAĞINI "BEDEL" OLARAK GÖRÜYOR

Patlamada bir bacağını kaybeden Rıza Özden'in, kopan ayağını "Bir bedel ödeme" olarak gördüğünü aktaran kuzeni Vedat Özden ise, "Rıza kuzenim. Patlamada ben orada değildim. O sırada bir ayağını kaybetti. Patlamadan dolayı da yüzde 30 görme kaybı yaşıyor. Genel durumu böyle yani iyi değil. Rıza 40 yaşında ve köyde çiftçilik yapıyor. Onunla konuştum, ayağının kopmasını normal olarak görüyor ve bunun, 'bir bedel ödeme' olarak gördüğünü söyledi. Sağolsun doktorlar da ilgileniyor." diye konuştu.

Yoğun bakımda olan Ali Türkman'ın uyutulduğu bu yüzden henüz konuşamadığı öğrenilirken, hastanede tedavi gören Rıza Özden'in cep telefonu ile çekilen görüntülerinde zafer işareti yaptığı görülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Yeniköy Yaşam Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (27)

GerçekmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Dört yaşındaki bir çocuğun iki ayağı koymuştu bunu yapanlar insan olamaz

59
7
yanıtYanıtla
bedelin açıklaması:

Adam haklı, gerçekten bedel ödemiş. Neyin bedeli derseniz, elbette ki hemcinslerinin yollara döşediği mayınların patlaması sonucu ayaklarını kaybeden Mehmetçiklerimizin kanının bedeli. Allah''ın büyüklüğüne bakın ki onlara bu bedeli birbirleriyle ödetiyor. Kurban olduğumun ilahi adaleti.

38
17
yanıtYanıtla
OSMANLI TORUNU:

KEŞKE KAFASI KOPSAYDI

12
42
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın444:

selo emir verirken bacak verme sozunu unutmus

21
31
yanıtYanıtla
KÜRT:

O BOMBAYI KENDİNİZ KOYDUNUZ

10
35
yanıtYanıtla
kenanmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Selo muracaat mecliste artik sizi kurtarir yada daha beterini yapacak kendi dusen aglamaz sizin sirtinizdanda sopa eksik olmaz

10
29
yanıtYanıtla
KAYAPALI:

hakaret ettiği devlet şimdi ona özürlü maaşı bağlayacak tabi o parada benimde payım var zehir zıkkım olur inşallah başka bir taraflarından çıkar inşallah

14
23
yanıtYanıtla
malcolm xmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Belki gazilerimizin ne çektiğini bi nebze anlarlar...

15
19
yanıtYanıtla
volkan:

patlatan kurt patlayan kurt bu neyıne acıyacakmısım

13
20
yanıtYanıtla
ahlakMobil-ANDROID:

insanın olduğu insanlığın olduğu yerde böyle yorum yapan bizden değildir. orda ne olursa olsun insan var siz böyle mi birlikte yaşayacaksınız. geçmiş olsun demek varken bu kadar igrenc yorum yapmak insanlık disi

22
11
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title