Haberler

Diyarbakır'daki Askeri Araca Saldırı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde askeri araca saldırıda şehit olan Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz’un eşi Birsen Yavuz’un, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’a, "Eşim Pazartesi günü geliyordu.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri araca saldırıda şehit olan Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un eşi Birsen Yavuz'un, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'a, "Eşim Pazartesi günü geliyordu. Biz 3 aydır hasrettik. Benim kocam kimseyi incitmezdi. Helal lokma yedirtti bana. Ekmeğini sonuna kadar hep helal kazandı" demesi üzerine gözyaşları sel oldu.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, beraberinde İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Jandarma Alay Komutanı Bülent Mercan, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı ile birlikte Salihli ilçesinin Kabazlı Mahallesi'ndeki şehidin baba evini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Şehidin baba ocağında mevlit okundu, dua edildi. Okunan mevlidin ardından şehidin eşi Birsen Yavuz ile görüşen Vali Bektaş, "Bunun bir tek izahı var kader. Başka bir şey yok. Herkes şehitliği hak etmiyor. İnşallah diğer tarafta birlikte olacaksınız. Öyle inanıyorum. İnancımız o" dedi.

Daha önce eşiyle birlikte 3 yıl Siirt'te, 3 yıl Şırnak'ta birlikte kaldıklarını gözyaşları içinde anlatan Birsen Yavuz, "Eşim bana ' Diyarbakır'a gelme. Çocuklarımızı okutalım' dedi. Çocuklarımız için her şeyi yaptık biz. Çok şeye katlandık. Çocuklarım benim boynumu büktü Diyarbakır'a gidemedim. Eşim her zaman 'Çocuklarımız kültürlü olsun. İyi eğitim alsınlar' dedi. 6 gün sonra gelecekti. Ben uçak biletini alacaktım. 'Dur, alma. Neyin ne olacağı belli değil' dedi bana. Bizim konuşmamız akşam 20.30'da böyle bitti. Olay ise 21.40'ta olmuş. Benim kocam kimseyi incitmezdi, helal lokma yedirtti bana. Sonuna kadar helal kazandı. Hiçbir görevinde uyumadı, 'Ben uyursam askerler ölür, onlar ana kuzusu. Onların anaları bekliyor' dedi. Askerlerin babasıydı benim kocam. Onlara cebindeki son parasını verirdi. Karıncayı bile incitmezdi. Kimseye kötü konuşmadı. 'Kötülükten hiçbir şey çıkmaz. Ölümlü dünya' derdi. Bizim her şeyimiz yarım kaldı. Umutlarımız yarım kaldı. Bana 'eşyaları toplama ben geleceğim haftaya' dedi. Benim 6 yaşındaki oğlum ölümü bilmiyor daha. Ben ona nasıl anlatacağım. Babasını çok özlemişti. Artık anne 6 gün kaldı, yatacağız, kalkacağız, babam gelecek diyordu benim oğlum. 36 yaşında öksüzdü benim kocam. Kocam, 'hayata 1-0 yenik başladım ben. Ben mecbur kaldım askeriyede çalışmaya. Anam olsaydı beni okuturdu' dedi. Rabbimin bana sınavı bu. Bağrıma taş basarım, boynumu bükerim bu sınavı geçerim. Çocuklarıma hem ana olurum hem baba olurum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erdoğan Bektaş İsmail Yavuz Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title