Haberler

Diyarbakır'daki 28 Mart Olayları Davası

Diyarbakır'da, 28 Mart 2006'da çıkan olaylarda hayatını kaybeden 14 yaşındaki Mahsum Mızrak ve 8 yaşındaki Enes Ata'nın ölümüyle ilgili yargılanan 3 polis memurundan, ifadesi alınamayan sanık N.Ö hakkında "yakalama kararı" çıkarıldı.

Diyarbakır'da, 28 Mart 2006'da çıkan olaylarda hayatını kaybeden 14 yaşındaki Mahsum Mızrak ve 8 yaşındaki Enes Ata'nın ölümüyle ilgili yargılanan 3 polis memurundan, ifadesi alınamayan sanık N.Ö hakkında "yakalama kararı" çıkarıldı.

Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklardan N.Ö ve B.Ö katılmazken, H.A ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunma yaptı.

Sanık H.A, 2006 yılı Mart ve Nisan aylarında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde polis memuru olarak görev yaptığını belirterek, "Toplumsal olayda gaz fişeği kullandım. Ancak kalabalığı dağıtmak için kullanmıştım. Gaz fişeğini hedef gözeterek kullanmadım" dedi.

Olayda bulunduğu yer ile gösteri yapan grubun arasındaki mesafenin uzak olduğunu savunan H.A, grubun, bulunduğu bölgeye yönelmesi nedeniyle gaz fişeğini kullandığını söyledi.

Mızrak ailesinin avukatı Barış Yavuz ise davaya konu olayda suç şüphesi ve delil karartma durumu olduğundan sanıklar hakkında tutuklama kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme, yargılama boyunca duruşmada hazır bulunmayan ve ifadesi alınamayan tutuksuz sanık N.Ö'nun savunmadan kaçtığını gerekçe göstererek, hakkında yakalama kararı çıkarılmasını kararlaştırdı.

Mahkeme, olay tarihinde Diyarbakır'da Terörle Mücadele Müdür Vekili olan Kadir Demir'in tanık sıfatıyla dinlenilmesine de karar vererek, duruşmayı erteledi.

İstenen cezalar

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıkların TCK'nın 81/1. maddesinde yer alan "Olası kast sonucu ölüme neden olmak" suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title