Haberler

Diyarbakır'da "Yedi Renk Tek Yürek" Buluşması

AK Parti İstanbul milletvekilleri Hasan Turan, Metin Külünk ve Yedi Renk Tek Yürek Platformu'na üye dernek ve vakıf başkanlarından oluşan 41 kişilik heyet, Diyarbakır'da temaslarda bulundu.

AK Parti İstanbul milletvekilleri Hasan Turan, Metin Külünk ve Yedi Renk Tek Yürek Platformu'na üye dernek ve vakıf başkanlarından oluşan 41 kişilik heyet, Diyarbakır'da temaslarda bulundu.

Düzenlenen operasyonlarla PKK'lı teröristlerden temizlenen Sur ilçesindeki vatandaşlara moral amaçlı kente gelen heyet, ilk olarak ilçedeki tarihi İçkale'de incelemelerde bulundu.

Sur'daki esnaf ile görüşüp alışveriş yapan heyete vatandaşlar sorunlarını anlattı.

Bu sırada bir kadın, "Biz bomba ve silahlardan bıktık. Güzelim memleketimizi niye bu hale getiriyorlar?" şeklindeki sözleri ile olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Milletvekili Külünk, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini belirterek, "Türkiye sadece şu an vatandaşa kurşun sıkan teröristle uğraşmıyor. Bu teröristler aynı zamanda Kürt düşmanı, Türkiye'nin düşmanı, sizin düşmanınız." dedi.

"Sur yeniden imar edilecek"

"Bu ülkeye düşmanlık eden kim olursa olsun devletin asli vazifesi onu tasfiye etmektir. Devlet bunları hepsini Sur'da tasfiye etti. Şimdi yaralar sarılmaya çalışılıyor" diyen Külünk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Teröristler daha önce kırsalda çatışıyorlardı. Ama şimdi geldiler evlerinizi gasbettiler. Evlerinizin altına tünel kazdılar. Yetmedi, duvarlara bomba düzeneği yerleştirdiler. Sur'da bugün rahat dolaşıyorsak bunu devlet başardı. Şimdi ikinci etaptayız. Sur yeniden imar edilecek. Bu Mecliste kabul edildi. Sur'un asaletine uygun bir şekilde, buradaki insanların ruhlarıyla, kalpleriyle huzurlu bir şekilde yaşayacakları bir şehir ortaya çıksın diye bunlar yapılıyor. Bu ikinci etap başarıldıktan sonra burada dünya şaheseri bir şehir çıkacak ortaya. Haklı olarak evinizi görmek için tepki verebilirsiniz ama bu konuda devleti anlayışla karşılayın. Devlet bu süreçte kimseyi mağdur etmemek için elinden gelen her şeyi yaptı."

Tarihi Ulu Camide cuma namazını kılan heyet daha sonra Diyarbakır Valiliğine geçerek Vali Hüseyin Aksoy ile görüştü.

Diyarbakır halkına teşekkür

Vali Aksoy, heyete terör olaylarının verdiği tahribat ve devletin yaptığı yardımlar ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Türkiye'nin bir bütün olduğunu ifade eden Aksoy, devletin sadece Sur'un kültürel gelişmesine ve kalkınmasına katkı amaçlı 130 milyon lira harcama yaptığını belirtti.

Devletin ve hükümetin Diyarbakır'ı önemsediğine işaret eden Aksoy, şunları kaydetti:

"Uluslararası uçuşların başladığı Diyarbakır Havalimanı ile bölgenin turizm hareketliliği daha iyi bir noktaya gelecek. Diyarbakır'da mevcut bir organize sanayi bölgesi var. Yeni bir tekstilkent kurulumuyla ilgili çalışmalarımızı tamamladık, mütevelli heyeti oluşturarak ilgili bakanlık onayına sunduk. Önümüzdeki dönemlerde farklı organize sanayi bölgeleri ve lojistik merkezleri yapmak gibi bir takım çalışmalarımız var. GAP'ın önemli bir ayağı olan Silvan Sulama Projesi tamamlandığında 308 bin kişiye istihdam alanı açılacak. Yine şehrimizde 33 bin kişilik stadyum inşa ediliyor."

Aksoy, Sur'da yaşanan terör olaylarından sonra bölge halkının terör örgütünün gerçek yüzünü gördüğünü ifade ederek, kazılan çukurların, kurulan barikatların tuzaklanan patlayıcıların halka büyük zarar verdiğini söyledi.

Halkın bunu yaşayarak gördüğünü ve örgüte olan desteğini geri çektiğini anlatan Aksoy, özellikle hukuk dışı olarak yapılan birçok çağrıya halkın destek vermediğini, bunun için de Diyarbakır halkına teşekkür ettiklerini kaydetti.

Aksoy, devletin terör mağduru Sur halkına sahip çıktığına dikkati çekerek, "Devletin şefkatli ve sıcak yüzünü vatandaşlarımıza sunma adına bütün imkanlarımızı ortaya koyuyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile ilgili bakanlarımız da büyük bir hassasiyet içerisinde bu çalışmalarımızı destekliyor, katkılarını sunuyor. Önümüzdeki süreçte bu yaraları daha hızlı şekilde saracağız." ifadelerini kullandı.

"Terörü birlikte yeneceğiz"

Milletvekili Turan da terörün en kısa zamanda bu coğrafyadan çıkmasını dilediğini belirtti.

Türkiye'nin diğer bölgelerine temsilen Diyarbakır'a geldiklerini vurgulayan Turan, Türkiye'ye ve İslam dünyasına, "Biz biriz, birlikteyiz, birlikte Türkiyeyiz, kardeşiz" mesajını vermek istediklerini aktardı.

Turan, Diyarbakır'da yaşanan terör saldırılarına değinerek, "Halkımız bu olayların sıkıntısını çekti. Milletimiz geçmişte olduğu gibi bu zor günleri geride bırakacaktır. Özgürlük ve hak mücadelesini verdiklerini iddia edenler esasında buraya zarar veriyor. Buna hep beraber dur dememiz lazım. Kardeşliğimizin arasına kimse giremez. Biz terörü birlikte yeneceğiz. Diyarbakır'daki kardeşlerimizi terörle arasına mesafe koyduğu için tebrik ediyorum. Allah hepsinden razı olsun" diye konuştu.

Yedi Renk Tek Yürek Platformu adına konuşan Rize Araştırmalar Vakfı Başkanı Ömer Erdoğan ise Türkiye'nin tüm illerinin bugün Diyarbakır'da olduğunu, Diyarbakır'ın nabzının bugün Anadolu'nun nabzı olduğunu belirtti.

Erdoğan, Diyarbakır'da güler yüzlü insanları görmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, kentteki izlenimlerine ilişkin İstanbul'da sivil toplum kuruluşları ile toplantılar yapacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Aksoy Metin Külünk İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title