Haberler

Diyarbakır'da Yardım Kampanyası İçin Toplantı

Güncelleme:

Diyarbakır'da DBP yöneticileri ve belediye eş başkanları Şengal ve Rojava için başlatılan yardım kampanyaları kapsamında market sahipleriyle bir araya geldi.

Toplantıya DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, Kayapınar Belediyesi Eş Belediye Başkanları Mehmet Ali Aydın, Fatma Arşimet ve yerel market yöneticileri katıldı.


Başlatılan kampanyanın devam ettiğini ifade eden DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek, "Şengal ve Rojava büyük bir onur ve kahramanlık mücadelesi veriliyor. Ancak yaşananlardan kaynaklı güç etmek zorunda kalan binlerce yurttaşımız zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Belediyelerimizin katkılarıyla şu anda 50 bini aşkın kişinin ihtiyaçları karşılanmakta. Hükümetin hiçbir katkısı yok. Yerel marketlerde yardım kampanyası katkı amaçlı başlatılan yardım koli kampanyasının daha fazla aktifleştirilmesi için yerel market sahipleriyle bir araya gelerek kampanyanın daha fazla nasıl aktifleştireceğini tartışacağız" dedi.


Diyarbakır'da Rojava ve Şengal bölgesinden göç eden 200 bini aşkın kişinin yaşadığını belirten HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Belediyelerin kurum ve kuruluşların devam ettirdikleri kampanyalar sonucu göç edenlerin ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti. Aydoğan, "Kış mevsimi ve acil insani ihtiyaçların karşılanması için kentimizdeki yerel marketlerin destek verdiği yardım kampanyasının daha aktifleştirilmesi için herkesin daha çok çaba göstermesi gerek. Bu anlamıyla halkımızın kampanyaya verdiği desteği daha çok artırması gerek" çağrısında bulundu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Nursel Aydoğan Ali Şimşek Diyarbakır Rojava Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title