Haberler

Diyarbakır'da Yaralanan Asker Tedavisinin Ardından Baba Ocağına Getirildi

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaralanan Jandarma Er Hamza Mutlu (23), Gülhane Askeri Tıp Akademisindeki (GATA) tedavisinin ardından Zonguldak'taki baba ocağına getirildi.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaralanan Jandarma Er Hamza Mutlu (23), Gülhane Askeri Tıp Akademisindeki (GATA) tedavisinin ardından Zonguldak'taki baba ocağına getirildi.

Diyarbakır'ın Hani İlçesinde Jandarma Komutanlığına bombalı yüklü tankerle terör örgütü tarafından yapılan saldırı sonucu başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Mutlu, tedavisinin ardından Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığına ait özel araçla, Ereğli ilçesine bağlı Balı Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Mutlu'yu ailesi, yakınları ile Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında görevli Deniz Piyade Albay Bülent Oral karşıladı. Babaevine gireceği sırada Mutlu için kurban kesildi.

Mutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kafasına darbe aldığı için olay ile ilgili bir şey hatırlamadığını belirterek, "Kafama darbe almışım. Hastaneye gittik. Arkadaşlarımız, rütbelilerimiz sağolsun çok ilgilendiler. Allaha şükür bir şey olmadı" dedi.

Oğlunun askerliğini bitirmesine 15 gün kala terör örgütü tarafından yapılan saldırıda yaralandığını belirten baba Ahmet Mutlu, "Televizyonda duyuyorduk, kendi başına gelince daha farklı bir olay. Allaha şükür, oğlumu Allah bize bağışladı. Yiyeceği ekmek varmış, şükrediyoruz halimize." ifadelerine yer verdi.

Üç çocuk annesi Ömür Mutlu da terör örgütüne tepki göstererek, şunları söyledi:

"Vatan sağ olsun, hepimizin canı vatanımıza feda olsun. Yeter ki vatanımız sağ olsun. Allahın izniyle biz evlatlarımızı bugünler için büyütüyoruz. Oradakiler kahrolsun, o vatanı bizim vatanımıza girip de yok etmeye çalışanlar kahrolsun. Cenabı Allah'ım onları en kısa zamanda inşallah benim dualarımla yok edecek. Bizim vatanımıza hainlik yapmak isteyenlere Cenabı Allah yok etsin, yok edecek. Bütün dualarım 10 günden beri öyle. Benim silahım onlara karşı dua şimdiden sonra. Bir evlat ne ile büyüyor ne ile meydana geliyor, feda olsun vatanımıza. Allah onları kahretsin."

Kaynak: AA / Güncel

Ömür Mutlu Diyarbakır Zonguldak Gülhane Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title