Haberler

Diyarbakır'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Diyarbakır'da, kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Diyarbakır'da, kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ekipleri, kar yağışı ve soğuk havada doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarına yönelik çalışma yaptı.

Ekipler, buğday, mısır, marul, maydanoz ve tavuk ile etten oluşan yiyecekleri, 1960 rakımlı Karacadağ eteklerinin belirli noktalarına bıraktı.

Yemleme çalışmasına katılan mühendis Murat Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık üç haftadır ilçeler dahil 30 farklı noktaya 5 ton yiyecek bıraktıklarını söyledi.

Ekiplerin Çermik, Çüngüş, Ergani ilçelerinde de doğaya yem bıraktığını anlatan Yıldırım, "Yaban hayvanlarının neslinin tükenmemesi için avcılarımızın da bulundukları yerde yemleme çalışmalarına katılmalarını istiyoruz. Kar örtüsünün yoğun olduğu her yerde vatandaşlarımızın doğaya yem bırakmasını istiyoruz." dedi.

Yıldırım, 8 Ocak'tan itibaren kınalı keklik ve tavşanlar için av sezonunun sona erdiğini, kaçak avlanmalara müsaade edilmeyeceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title